Bez obzira na to koliko ga voliš

Ali nikad! U vezi nikad nemoj pristati na ove kompromise

Koliko god ti je stalo do tvog partnera, u vezi postoje neke stvari oko kojih nikada ne bismo trebali raditi kompromise

charly-pn-k_z16ECarPQ-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

U svaki je odnos, želimo li da on funkcionira, potrebno uložiti puno truda, rada i energije. Svaka zdrava veza temelji se na ljubavi, međusobnom poštivanju i komunikaciji, a vrlo je važno i da oba partnera budu spremna na kompromise.

Image
Prema mišljenju psihologa

Zašto ljudi varaju svoje partnere? Ovo su najčešći razlozi

Posve je uobičajeno da ćemo ponekad u odnosu morati pristati na određene kompromise. Ipak, važno je naglasiti da postoje i neke stvari oko kojih ne bi trebalo biti kompromisa, bez obzira na to koliko nam je stalo do partnera.

Želiš li da ti veza bude uspješna, nemoj zanemarivati svoje osobne ciljeve, stavove i vrijednosti jer bi u protivnom mogla izgubiti sebe i onu svoju autentičnost radi koje te tvoj partner i zavolio. Treba povremeno raditi kompromise, ali isto tako treba i znati odrediti granice. U nastavku otkrivamo sedam kompromisa na koje nikad ne bi trebala pristati u vezi.

Tvoji snovi i ciljevi

Kada uđemo u ozbiljnu vezu, to ne znači da trebamo odustati od vlastitih ciljeva i snova. Želiš li napredovati u karijeri ili već godinama sanjaš o tome da se odseliš u neki drugi grad, nemoj odustati od toga samo radi svog partnera jer ćeš prije ili kasnije požaliti. Ako te tvoj partner uistinu voli, onda će poštivati sve tvoje ciljeve i podržavati te kada ih odlučiš ostvariti. Nemoj nikada odustati od svojih snova.

Image
Foto: Unsplash

Tvoje vrijednosti i principi

Tvoje vrijednosti važan su dio onoga što ti jesi, tvoje osobnosti. Partner bi trebao poštivati tvoje velike životne prioritete, bilo da je riječ o zdravlju, obitelji ili karijeri. Uz to, sigurno imaš i neke svoje principe prema kojima živiš. Nemoj od njih odustajati samo kako bi udovoljila partneru.

Image
Foto: Unsplash

Tvoj način života

Recimo da si oduvijek maštala o tome kako ćeš imati obitelj i živjeti u predgrađu, no tvoj partner ne želi djecu i draži mu je život u velikom gradu. Kada su u pitanju ovakve razlike u načinu razmišljanja, trebaš se zapitati ima li vaša veza uopće budućnost. Nema svrhe da trošite vrijeme jedno na drugo ako vam životne vizije nisu usklađene.

Image
Foto: Unsplash

Obitelj i prijatelji

Partner te nikada ne bi trebao sprječavati da posjećuješ obitelj ili da se družiš s prijateljicama. Normalno je da s njima sada možda provodiš manje vremena, a više s partnerom, no budi oprezna ako partner pokazuje znakove posesivnog ponašanja i pretjerane ljubomore. Na početku veze ti to možda ne smeta, no kasnije bi to mogao biti problem. Vrlo je važno da i nakon ulaska u ozbiljan odnos nastaviš održavati odnose s obitelji i prijateljima.

Image
Foto: Unsplash

Tvoja vrijednost

Dobar partner tretirat će te s ljubavlju i poštovanjem i uvijek će biti tu za tebe, u dobrim i u lošim trenucima. Kada si s njim trebala bi se osjećati dobro, a ne loše. Nemoj nikada trpjeti bilo koji oblik nasilja u vezi. Nezdrava komunikacija i verbalno nasilje mogu negativno utjecati na tvoje mentalno zdravlje i narušiti tvoje samopoštovanje. Partner koji pokušava umanjiti tvoju vrijednost nije te zaslužio.

Image
Foto: Unsplash

Seksualni odnos

Ako ti i tvoj partner dijelite jednake stavove kad je u pitanju fizička i emocionalna intima, onda je sve u redu. Ipak, ako se razilazite kad je riječ o seksu i ako smatraš da tvoje seksualne potrebe nisu zadovoljene, to je problem i s vremenom će biti sve teže. Seks je važan dio svakog odnosa stoga je sve nesuglasice po tom pitanju najbolje riješiti odmah na početku veze.

Image
Foto: Unsplash

Vrsta veze

Partner te nikada ne bi smio prisiljavati da radiš nešto što ne želiš ili što ti stvara nelagodu. Primjerice, ako on želi otvoreni tip veze, a tebi to nije prihvatljivo, nemoj pristajati na taj kompromis samo kako biste ostali zajedno.

Image