Nije sve tako crno

Kako krenuti dalje nakon bolnog prekida? 7 savjeta uz koje ćeš lakše preboljeti bivšeg

Ako si zaglavila nakon bolnog prekida te si i dalje opsjednuta bivšim partnerom, postoje određene stvari koje možeš napraviti kako bi ubrzala svoj proces ozdravljenja

pexels-rodnae-productions-6670056.jpeg
Foto: Pexels

Prekidi su dio života i ljubavnih odnosa, a većina nas s njima se susrela barem jednom u životu. Nije lako niti jednostavno prekinuti odnos i okrenuti novu stranicu, osobito ako je to bila duga veza.

Image
Kad nema ljubavi

Je li vrijeme za prekid? 5 jasnih znakova da je ljubav nestala

Nakon prekida možda ti se čini da je nemoguće krenuti dalje jer sve ono što si gradila s partnerom – vaše nade, snovi i životni planovi – postalo je prošlost. Iako će ti biti potrebno neko vrijeme da izliječiš svoje slomljeno srce i da preboliš bivšeg, budućnost nije tako crna.

Image

Izvor: Giphy

Možda ti se u ovom trenutku čini kao da su ti potonule sve lađe i kao da tvoj život više nema smisla, no važno je da se nastaviš boriti i da pronađeš načine kako da preboliš bolan prekid. Na sreću, postoje brojni učinkoviti trikovi uz koje ćeš lakše zaboraviti bivšeg partnera, ubrzati proces iscjeljenja te nastaviti sa svojim životom u nekom boljem smjeru.

Prihvati svoje emocije

Nemoj ignorirati ono što osjećaš jer time zapravo samo prolongiraš bol i proces oporavka od prekida. Umjesto toga, suoči se sa svojim emocijama kakve god one bile. Dopusti si da ih osjetiš i onda kreni dalje. Nemoj biti previše stroga prema sebi.

Image
Foto: Pexels

Nemoj se izolirati

Tijekom procesa oporavka nastoj što više vremena provoditi s bliskim ljudima koji će razumjeti kroz što prolaziš. Kada budeš spremna, ispuni svoj raspored različitim aktivnostima i hobijima koji će zaokupiti tvoje misli i unijeti dozu radosti u tvoju svakodnevicu. U početku možda nećeš uživati, no s vremenom ćeš se osjećati sve bolje i bolje.

Image
Foto: Pexels

Riješi se svih stvari koje te podsjećaju na njega i na sretne trenutke

Želiš li što prije zaboraviti na bivšeg, izbaci iz svog okruženja sve ono što te podsjeća na njega i na vašu vezu. To uključuje i zajedničke fotografije i poklone. Sve to možeš staviti u kutiju i pospremiti negdje na dno ormara.

Image

Izvor: Giphy

Prekini sve kontakte s njim

Vrlo je važno i da s bivšim prekineš svaki kontakt i prijateljstvo na društvenim mrežama, barem dok se ne oporaviš. Tijekom procesa ozdravljenja ne bi trebala biti u kontaktu s njim niti s njegovim članovima obitelji.

Image
Foto: Pexels

Podsjeti se da tvoja sreća ne ovisi o bivšem partneru

Samo ti si zadužena za svoju osobnu sreću i ona ne bi trebala ovisiti o tvom bivšem partneru. Možda će ti u početku to biti teško prihvatiti stoga je važno da pronađeš male radosti u drugim područjima svog života. Nastoj što više vremena provoditi s dragim ljudima, isprobaj neke nove hobije ili upiši tečaj o kojem već dugo maštaš. Samoća je idealna prilika da se posvetiš svim onim stvarima za koje nisi imala vremena dok si bila u vezi.

Image
Foto: Pexels

Prekid je prilika za nove početke

Kaže se 'svako zlo za neko dobro'. Tako je prekid veze dobra prilika za okretanje jedne posve nove stranice u tvom životu. Probaj cijelu situaciju sagledati s neke pozitivnije perspektive i fokusiraj se na ono što te čini sretnom. Očisti i organiziraj svoj životni prostor i napravi mjesta za nove situacije, iskustva i ljude koji tek trebaju doći u tvoj život.

Image

Izvor: Giphy

Fokusiraj se na sadašnjost

Svaki put kad počneš razmišljati o bivšem, zaustavi se, osjeti tlo pod nogama i probaj se fokusirati samo na svoje disanje i na mirise i zvukove koje osjećaš u tom trenutku. Pogledaj prizore koji te okružuju i probaj preusmjeriti svoje misli na sadašnjost. Riječ je o vrlo jednostavnom triku koji će ti omogućiti da imaš više kontrole nad svojim mislima i nad svojim životom. Fokusiraj se na sebe, a ne na njega i počni živjeti u sadašnjosti, a ne u prošlosti. Kreni dalje i počni u ljudima tražiti ono najbolje. Uskoro ćeš shvatiti da tvoj život opet ima smisla i da sreća nije tako nedostižna.

Image
Foto: Unsplash