6 načina kako čudesni avokado može poboljšati tvoj seksualni život

Vitamin E, koji se nalazi u avokadu, često se naziva "seks vitaminom"

6 načina kako čudesni avokado može poboljšati tvoj seksualni život

Ah, avokado... Ovo egzotično voće koje ima sve veću popularnost kod nas (na svu sreću i sve niže cijene), ljudi obožavaju diljem svijeta - i s razlogom! On je ukusan, veoma zdrav, a pozitivan utjecaj ima i na naš seksualni život.

Drevni Asteci dali su avokadu njegovo prvo ime, "ahuacatl", što znači "testisi". Vjeruje se da je to ime djelomice proizašlo iz sličnosti avokada s muškim testisima, ali i zbog Astečkog uvjerenja da avokado ima afrodizijačka svojstva.

Iako ne znamo točno koliko snažno avokado utječe na naš seksualni život, postoji nekoliko razloga zašto je on koristan.

Poboljšava žensku plodnost
U avokadu se nalazi važan B vitamin folna kiselina. Istraživanje koje je proveo američki Harvard School of Public Health, otkrilo je da folna kiselina može smanjiti rizik od problema s ovulacijom, što je jedan od najvećih uzroka ženske neplodnosti. Također pomaže povećati broj spermija u muškim testisima, što ga čini važnim vitaminom i za muškarce i za žene koje žele poboljšati svoju plodnost.

Povećava užitak
Avokado sadrži kalij, za koji se vjeruje da pomaže povećati protok krvi po tijelu, pa tako i u intimne zone. To može biti korisno i za muški i ženski užitak jer dobar protok krvi osigurava erekciju penisa i čini vaginalno tkivo osjetljivijim i spremnijim na seksualnu stimulaciju.

Avocado Lets Avocuddle GIF from Avocado GIFs


Poboljšava izdržljivost
Avokada pruža zdravu dozu mononezasićenih masti koje tijelo može pretvoriti u energiju koja se polagano oslobađa. Tu je također i folna kiselina koju smo već spomenuli, a koja pomaže razgradnju proteina i osigurava energiju i povećanu izdržljivost.

Poboljšava raspoloženje
Avokado prirodno uravnotežuje hormone i sadrži folate, čiji manjak u tijelu uzrokuje osjećaj tjeskobe. Također je odličan izvor omega-3 masnih kiselina koje pomažu povisiti razinu dopamina u mozgu, čime se poboljšava naše raspoloženje.

Avocado Toast GIF from Avocado GIFs

Pomaže u proizvodnji spolnih hormona
Vitamin E, koji se nalazi u avokadu, često se naziva "seks vitaminom". On ima ključnu ulogu u proizvodnji hormona estrogena i testosterona te ih štiti od oksidacije i degradacije. Vjeruje se da je ovaj vitamin koristan i za spermu, jer može pomoći u poboljšanju pokretljivosti spermija i zaštiti njihove membrane.

Može poboljšati libido
Avokado sadrži i cink za koji se vjeruje da pomaže poboljšati libido pomažući proizvodnju testosterona, koji igra veoma važnu ulogu u muškom i ženskom libidu. Primjerice, nedostatak cinka može dovesti do oslabljenog seksualnog nagona za muškarce i žene. Avokado je također bogat kalijem koji pomaže u regulaciji štitne žlijezde za koju se također vjeruje da jača libido.

Avocado Nom GIF from Avocado GIFs