Vrhunski užitak

6 koraka do vrhunca: Za savršene 'igre pod plahtama', poradi na ovim stvarima

Ne sjećaš se kad si posljednji put uživala u seksu ili uopće, kada si se ono posljednji put seksala? Prije dva mjeseca na godišnjem ili negdje oko prvog svibnja ili ono kad je stresao potres... prošle godine?

pexels-valeria-boltneva-185481.jpg
Foto: Pexels
Play logo

Seks je važan segment života i sasvim prirodna potreba odrasle osobe. Jača vezu između dvoje ljudi, ponekad troje, četvero i više, no swingeri nisu tema ovog članka. Osim što produbljuje intimnu povezanost partnera, seks ti jača imunitet, čini te vitalom i gipkom, pruža ti zadovoljstvo, a i nužan je želiš li napraviti svoje ljude.

Play logo
Image
Let's talk about sex

Seksi serije: Top 10 naslova za obožavateljice vrućih scena

Koktel hormona kojim te tijelo časti kada mu priuštiš orgazam rijetko gdje drugdje možeš iskusiti. Tijekom klimaksa pojačano se luče u organizmu dopamin, endorfin i oksitocin, popularno nazvani hormoni ljubavi i sreće. No, što ako ne možeš postići orgazam i ako ne uživaš u seksu? Ili još gore, ako si potpuno od njega odustala, a nisi se zavjetovala za život u celibatu?

shimmer fallback

Vrijeme je da poradiš na sebi. I to mislimo u doslovnom smislu. Istraži svoje tijelo, upoznaj se kako dosad još nisi i prigrli svoju seksualnost. Kišni jesenski dani su kao stvoreni za lekcije iz vlastite seksualnosti.

Zavuci se pod plahte i uživaj, a kada savladaš gradivo, podijeli ga s njim. Prvo poradi na sebi, a onda na njemu:) U nastavku ti donosimo šest stvari kojih moraš biti svjesna želiš li kvalitetan seksualni život. A tko ne želi?

Play logo

Upoznaj sebe

Kao što smo već rekle, da bi mogla uživati u seksu, moraš znati što te uzbuđuje i što voliš. Ako ne poznaješ vlastito tijelo, nerealno je za očekivati da će ga tvoj dragi poznavati bolje od tebe. Masturbacija je način da sebe upoznaš na seksualnom polju.

shimmer fallback

Nauči se usredotočiti na trenutak

Kao i u svemu ostalom, i u seksu je bitan fokus. Znati biti prisutna u trenutku presudno je za doživljavanje orgazma. Ako ti misli lutaju pa se u ključnom trenu baviš računima koje moraš platiti ili u glavi brojiš plodne dane, teško da ćeš doživjet vrhunac. O računima razmišljaj kasnije, a o plodnim danima obvezno prije, no što se upustiš u akciju. Otkrit ćemo ti jedan trik kako da utišaš svoje anksiozne misli i fokusiraš na seks. Maštaj. Po potrebi, ti taj čin u svojoj glavi nadogradi svime onime što te uzbuđuje.

shimmer fallback

Izgradi pozitivnu sliku o sebi

Ako se ne osjećaš dobro u svome tijelu, teško da ćeš se moći prepustiti putenim užicima. Pozitivnu sliku o sebi izgradit ćeš tako što ćeš se sebi posvetiti - u psihičkom i fizičkom smislu. Poraditi na tome da budeš zadovoljnija svojim izborima i svojim tijelom. Studija objavljena u časopisu Electronic Journal of Sexual Medicine pokazala je da tjelovježba, osim što poboljšava zdravlje i čini te mladolikom, dobro djeluje i na tvoje orgazme. Ne kaže se bez razloga u zdravu tijelu zdrav duh. Ako se osjećaš dobro i zadovoljna si svojim izgledom, jamčimo ti da ćeš biti zadovoljena pod plahtama.

Play logo
shimmer fallback

Poradi na vezi s partnerom

Odnos između vas dvoje treba biti čvrst i postojan, a to znači da se kraj njega osjećaš sigurno i slobodno biti upravo to što jesi. I on kraj tebe. U tavim okolnostima, u kojima si potpuno opuštena, možeš uživati u seksu. Sumnje i strahovi uništavaju libido.

shimmer fallback

Bitno je znati na čemu si

Nitko ne voli neugodna pitanja, no ona su u nekim situacijama neizbježna. U ovom slučaju to su pitanja o seksualnoj prošlosti i mogućim spolnim bolestima. Reci mu da ti je jako privlačan i seksi, ali moraš znati na čemu si prije, no što mu se prepustiš. Ukoliko odbija odgovoriti, možda nije pravi muškarac za tebe.

shimmer fallback

Dozvoljeno je sve što vas "pali"


Kako biste razbuktali strasti u spavaćoj sobi, unesite u nju sve što vas uzbuđuje. Igračke za odrasle, odjeću… Ne zaboravi lubrikant. Ponekad je suhoća problem. Naime, možeš biti uzbuđena mentalno, a da te tijelo ne prati, možda uzimaš određene lijekove koji uzrokuju vaginalnu suoću ili ti jednostavno treba malo više vremena da se "zagriješ". U ovakvim situacijama lubrikant je sjajna stvar.

Play logo
shimmer fallback
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.