Rezultati znanstvenih istraživanja

Fizičke osobine koje muškarci podsvjesno najviše žele kod žena

Znanstvenici su provodili brojna istraživanja o tome što je muškarcima privlačno kod žena i došli do zanimljivih otkrića. Naime, otkrili su 6 fizičkih osobina koje su muškarcima najprivlačnije kod žena

marco-testi-thsLtslnjos-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Fizički izgled nije najvažnija stvar na svijetu, no svakako je nešto što prvo uočavamo na drugima. Muškarci su i sami priznali da postoje neke stvari odnosno fizičke osobine koje prvo primijete na ženama.

Image
Izluđuju ih (i to ne na dobar način)

7 stvari koje žene rade u vezama, a muškarci ih ne mogu podnijeti

Iako su im pored fizičkih osobina vrlo važni i inteligencija te karakter, to je nešto što će uzeti u obzir tek nakon što dobro prouče fizički izgled kod žene koja im se sviđa. To im je u prirodi. I znanost je potvrdila da većinu muškaraca podsvjesno najviše privlače značajke kod žena koje su povezane s plodnošću, mladolikošću i dobrim zdravljem. Uz to, najviše cijene prirodnu ljepotu.

shimmer fallback

Nažalost, mnoge žene danas imaju posve pogrešnu ideju o tome što je muškarcima privlačno jer nam društvo nameće nerealne standarde ljepote koji nemaju veze sa stvarnošću.

Znanstvenici su provodili brojna istraživanja o tome što je muškarcima privlačno kod žena i došli do nekih zanimljivih otkrića. U nastavku otkrivamo 6 fizičkih osobina koje su muškarcima najatraktivnije kod suprotnog spola.

Velike oči

Istraživanja su pokazala da su muškarcima vrlo privlačne žene velikih očiju jer ih to asocira na ženstvenost, zdravlje, mladost i plodnost. Uz to, kontakt očima snažna je komponenta ljudske atrakcije. Kada nam se netko sviđa, naše će se zjenice proširiti, a proširene zjenice smatraju se privlačnima. Stoga i ne čudi da se često kaže – pogled govori sve. Kada ga žena koja mu se sviđa pogleda u oči, to kod muškarca može potaknuti uzbuđenje i lučenje endorfina.

shimmer fallback

Bijeli zubi i velik osmijeh

Bijeli i zdravi zubi znak su dobrog zdravlje i dobre genetike, a ljudi ih povezuju i s boljim statusom, što nekoga čini dodatno atraktivnijim. Muškarci kod žena često prvo primjećuju upravo zube, a to su pokazale i brojne provedene studije. Još jedna fizička osobina kojoj ne mogu odoljeti kod žena je i velik osmijeh. Svojim osmijehom žena muškarcu daje do znanja da je ljubazna, pozitivna i pristupačna.

shimmer fallback

Zaobljenje donjeg dijela kralježnice

Iako je uvriježeno mišljenje da muškarci najviše vole žene s naglašenom stražnjicom, jedno je istraživanje pokazalo kako im je nešto drugo privlačnije, a to je zaobljenje donjeg dijela kralježnice. Znanstvenici su otkrili kako su muškarcima najatraktivnije one žene kod kojih stupanj zaobljenja donjeg dijela kralježnice iznosi 45,5 stupnjeva. Pod tim kutom ženina stražnja strana je najbolje naglašena, što ju čini privlačnijom. Naime, i ovo ima svoje razloge u davnoj prošlosti jer su naši preci prema izgledu donjeg dijela kralježnice mogli procijeniti koliko lako žena može roditi dijete, a to je bilo važno kako bi se osigurao nastavak potomstva.

shimmer fallback

Omjer struka i bokova od 0,67 do 0,80

Istraživači tvrde da su muškarcima najprivlačnije one žene kod kojih je WHR indeks odnosno omjer struka i bokova između 0,67 i 0,80 cm. Taj se broj dobiva tako da se podijeli opseg struka s opsegom bokova. Primjerice, kada podijelimo 'idealnih' 60 cm struka s 90 cm bokova dobiva se brojka od 0,6666 odnosno 0,7. Ženske siluete s omjerom koji se nalazi u spomenutom rasponu muškarci smatraju najatraktivnijima, a razlog se opet krije u evolucijskoj povijesti jer takav omjer upućuje na plodnost, dobro zdravlje i sposobnost žene da postane majka. Niži omjer može signalizirati da žena nije prikladna za rađanje, dok veći omjer može ukazivati na probleme s plodnošću povezane s prekomjernom tjelesnom težinom.

shimmer fallback

Sjajna koža

Nježna, glatka i sjajna koža znak je mladolikosti, zdravlja i pametnih životnih izbora. Žena s lijepom i blistavom kožom privlačna je i daje do znanja da vodi brigu o svom zdravlju i načinu prehrane. Muškarci kod žena uglavnom prvo zamjećuju lijepu kožu i smatraju to vrlo atraktivnom kvalitetom.

shimmer fallback

Gusta kosa

Osim kože, muškarci kod žena proučavaju i u kakvom im je stanju kosa. Gusta kosa najčešće je povezana sa zdravljem, mladošću i vitalnošću. Duga, gusta i zdrava kosa muškarcima je privlačna jer ih to asocira na ljepotu i ženstvenost, tvrde znanstvenici.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.