Srodne duše

Nisi sigurna je li ON idealan partner? Po ovim znakovima ćeš biti sigurna

Stručnjaci za odnose tvrde da postoji nekoliko čvrstih 'dokaza' odnosno znakova koji pokazuju da je netko za nas idealan partner

candice-picard-UlkF3FqbTdM-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Nije lako pronaći idealnog partnera, osobito ako iza sebe već imaš nekoliko propalih veza. S godinama, naši kriteriji za odabir partnera postaju sve stroži, a broj potencijalnih kandidata sve je manji. Ipak, koliko god bilo teško, nada uvijek postoji, a možda si već i pronašla pravog muškarca ili, kako to neki vole nazivati, svoju  'drugu polovicu'. No kako da budeš sigurna je li to uistinu on?

Image
5 temeljnih sastojaka ljubavi

Ah, ta ljubav: Znakovi da si pronašla svoju srodnu dušu

Važno je istaknuti da savršeni odnosi ne postoje pa se problemi mogu pojaviti čak i ako smo u vezi s idealnim partnerom, no treba se fokusirati na stvari koje vezu čine dobrom i pozitivnom. Ako pozitivne stvari nadvladavaju one loše, riječ je o dobrom odnosu. Dakako, u vezi bi trebali biti prisutni i ljubav i međusobno poštovanje, kao i kvalitetna komunikacija jer upravo su to temelji na kojima se gradi svaki odnos.

Savršeni muškarac ne postoji, no možda si uspjela pronaći osobu koja je idealna za tebe. A kako ćeš to prepoznati? Stručnjaci za odnose tvrde da postoji nekoliko čvrstih 'dokaza' odnosno znakova koji pokazuju da je netko za nas idealan partner.

Četiri znaka po kojima ćeš prepoznati da si pronašla svog idealnog partnera otkrivamo u nastavku.

Imate zajedničke vrijednosti

Osoba koja je tvoj idealan partner trebala bi imati slične stavove i razmišljanja po pitanju temeljnih životnih vrijednosti. Srodne duše dijele iste vrijednosti o većini životnih tema. To, dakako, ne znači da ćete se slagati baš oko svega, ali kad su u pitanju najvažnije stvari u životu – trebali biste biti na istoj strani i dijeliti zajedničke vrijednosti.  

Image
Foto: Pexels

Imate zajedničke snove i životne ciljeve

Baš poput temeljnih životnih vrijednosti, s partnerom je važno dijeliti i slična razmišljanja po pitanju snova i životnih ciljeva. Možda još nemate isplaniran čitav život (jer to je nemoguće), no trebali biste imati neke planove za narednih 5 ili 10 godina. Kad su u pitanju takvi, dugoročni planovi, ti i tvoj partner trebali biste biti na istom putu te imati slične ciljeve. Ako se razilazite kad su u pitanju važni ciljevi, velike su šanse da odnos neće biti uspješan.

Image
Foto: Pexels

Oboje imate integritet

Integritet je jedna od onih osoba koje se (pre)često uzimaju 'zdravo za gotovo'. Kada govorimo o integritetu neke osobe, najprije mislimo na njezino ponašanje i ono što je u pozadini takvog ponašanja. Osoba s integritetom ponašat će se u skladu sa svojim uvjerenjima, govori istinu i preuzima odgovornost za svoja djela. Ljudi koji govore jedno, a rade nešto drugo nemaju integriteta. Osobe s integritetom su iskrene, moralne i poštene. Kada smo u potrazi za dugoročnim partnerom, to bi svakako trebao biti netko s integritetom. Ako tvoj partner ima problema s ispunjavanjem svojih obećanja, a ti se radi njega uvijek osjećaš iznevjereno, onda on vjerojatno nije tvoja srodna duša.

Image
Foto: Unsplash

Sviđate se jedno drugom

Ovo se ne odnosi na ljubav jer ona je preduvjet za vezu, nego više na to da prihvaćaš tu osobu sa svim manama i nedostacima. Jednostavno ti se sviđa, voliš biti u njegovom društvu i smatraš ga najboljim prijateljem. I stručnjaci za odnose tvrde da su najuspješnije one veze u kojima parovi, osim ljubavi i strasti, imaju i prijateljstvo. Upravo su taj prijateljski odnos i sviđanje vrlo važni za uspjeh same veze. Sviđa li ti se tvoj partner kao osoba? Kako se slažete i voliš li s njim provoditi vrijeme? Ovo možda nije romantično poput ljubavi ili strasti, no kada nam se netko uistinu sviđa, to neće izblijedjeti s vremenom. Osim što ste ljubavnici i partneri, najbolji ste prijatelji i duboko poštujete jedno drugo. To je jedan od najvažnijih čimbenika uspješnih i dugoročnih veza.  

Image
Foto: Pexels