4 savjeta kako donositi bolje ljubavne odluke

Postoji li način da postanete pametniji kada su u pitanju ljubavne odluke?

4 savjeta kako donositi bolje ljubavne odluke

Zasigurno je većina od vas ponekad donijela loše ljubavne odluke. Ili ste kasnije shvatili da su bile krive, ili ste ih donijeli ne razmišljajući previše o posljedicama. Međutim, puno puta te odluke mogu dovesti do odnosa koji vam ne odgovara, ugroziti ono što radite te cjelokupan odnos s partnerom. Donosimo vam kratke (i slatke) savjete kako donositi što bolje ljubavne odluke.


1. Razmislite dvaput

Bilo da donosite odluku o zajedničkom životu, prekidu ili vjenčanju – nemojte ići u nešto u što niste sigurni. Uzmite vremena za razmišljanje o tome što zaista želite i što je najbolje za vas prije nego donesete bilo kakvu veliku odluku u svom životu. Uvijek se držite toga da se radi samo o vama i vašoj sreći i da morate napraviti ono što će vas učiniti sretnima.

2. Podignite svoje standarde

Ako prihvaćate činjenicu da vaš partner ne gleda na neke stvari kao i vi, mogli biste prije ili poslije donijeti neke loše odluke. Nemojte si to dozvoljavati. Podignite svoje standarde i budite uporni oko nekih stvari za koje ste sigurni i koje želite. Tako ćete zadržati svoje "ja" i pokazati da ste samouvjereni i čvrsti oko stavova do kojih držite.

3. Razgovarajte s nekim

Nemojte brzati u neke odluke ako niste u njih sigurni. Razgovarajte o tome s nekim vama bliskim – prijateljicom, mamom, članom obitelji... Drugi ljudi sagledat će vašu situaciju iz drugih kuteva i možda vam pružiti potencijalna rješenja koja niste uzeli u obzir. Naravno, nije rješenje da drugi utječu na vašu konačnu odluku, ali će vam zasigurno dati druga viđenja iste situacije.

4. Vagnite prednosti i mane

Bilo da donosite odluku o preseljenju u drugi grad, razmišljate o djeci ili braku – proučite sve mogućnosti, prednosti i nedostatke, vrline i mane. To će vam pomoći da vizualizirate što morate učiniti i lakše ćete donijeti odluku. Nije rješenje brzati, pogotovo ako niste sigurni u svoju odluku. Vrijeme je čovjekov najbolji prijatelj – dajte sami sebi vremena i stvari će doći na svoje mjesto.


Izvor: sheknows.com

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.