Pamet u glavu

4 pitanja na koja trebaš odgovoriti prije nego započneš novu vezu

Život je kao kuća - ne želiš li svinjac, trebaš redovito čistiti. No, i svinjac se dogodi, s vremena na vrijeme, ali onda ne pozivaš goste. Tako je i s odnosima. Ne započinji nešto dok nisi sa sobom na čisto

pexels-leah-kelley-3586911.jpg
Foto: Pexels

Sigurno su ti muškarci, ne jednom, postavili pitanje - kako to da je tako lijepa i pametna žena sama? Odgovorila si im uljudno, ne ulazeći previše u srž stvari jer ako to što pitaju nije suptilan način da ti udijele kompliment i zaista se čude tvom solo statusu, ne razumiju ama baš ništa kada je riječ o ženama.

Image
Mladost-ludost?

8 pogrešaka u ljubavi koje smo (skoro) sve radile u dvadesetima

Nikome ne bi trebao biti cilj pod svaku cijenu imati partnera, uskakati iz veze u vezu. Dobro je biti i sama, upoznati sebe, zavoljeti se, naslutiti svoje želje, ne žuriti... Tek onda, a ne prije, u stanju si u svoj život privući muškarca kakvog želiš i ako to želiš. To je kao podešavanje radio stanice. Ako ste vas dvoje na različitim frekvencijama, on te ne može uočiti, a ni ti njega.

I ne brini, u redu je biti u neredu. Svaka od nas s vremena na vrijeme upadne u neki kaos. Život je kao kuća - treba ga redovito čistiti, ne želiš li svinjac. No, i svinjac se dogodi s vremena na vrijeme, ali u svinjac ne zoveš goste. Tako je i s odnosima. Ne započinji nešto dok nisi sa sobom na čisto. U tim periodima bitno je prvo dovesti sebe u red, izgraditi zdrav odnos sa sobom pa tek onda isto poželjeti i pokušati s nekim drugim.

shimmer fallback

U nastavku ti otkrivamo četiri pitanja koja će si postaviti mudre žene prije, no što uđu u novu vezu. Vjerujemo da ćeš se prepoznati u njima, a ako kojim slučajem to nije tako, uči od onih koje imaju više kilometara u nogama. Mudrost se stječe iskustvom.

Koje su moje vrijednosti?

Ako je tvoj život već usklađen s tvojim vrijednostima, na dobrom si putu da upoznaš muškarca kojemu je stalo do istih stvari kao i tebi. Ako ne, obrati pozornost na sve što u tvom životu nije u skladu s vrijednostima koje želiš živjeti i poradi na tome. Nezadovoljna si poslom i samo kukaš, ali ništa ne radiš? Vrijeme je da osvježiš životopis.

Održavaš komunikaciju s bivšim iako ne vidiš smisao u tome ili si pak u nekom nedefiniranom odnosu koji te čini nezadovoljnom, ali ostaješ? Prvo verbaliziraj kako se zbog svega navedenog osjećaš, kako bi ti bilo jasnije što te ustvari muči, a onda napravi po svojoj savjesti i onom unutarnjem osjećaju koji nikada ne griješi.

shimmer fallback

Što me veseli?

Što je to što te ushićuje čak i kada imaš osjećaj da se sve oko tebe ruši? Ako uđeš u odnos, a da to nisi otkrila, upadaš u zamku. Naime, zaljubljenoj duši centar svijeta je objekt njihove ljubavi. Oslanjaš se na tu osobu i postaješ potpuno ovisna o njoj, što nije zdravo za odnos. Stoga, prije, no što mu se prepustiš, odgovori na pitanje: "Koji je moj korak da se brzo vratim na pravi put i da se osjećam dobro?". Je li to dnevnik zahvalnosti koji redovito vodiš, odlazak u prirodu, trčanje, planinarenje, lončarstvo ili pak nešto sasvim treće? Što god bilo, treba te istinski veseliti iznutra i učiniti da zaboraviš na sve brige i probleme u trenutku kada se baviš time.

shimmer fallback

Kako se nosim s vlastitim pogreškama?

Ako se kažnjavaš i ljuta si na sebe, još nisi spremna za kvalitetan odnos s nekim drugim. Zdravo sebeljublje preduvjet je za zdrave odnose s drugima - bilo da je riječ o poslovnim ili privatnim odnosima. Ako si, međutim, naučila lekciju i ispričavaš se samo kada je to opravdano, odnosno kada si pogriješila (neprestano ispričavanje znak je duboke nesigurnosti) te iz pogrešaka učiš, na dobrom si putu!

shimmer fallback

Kako vidim svoju budućnost?

Imate li plan ili se planiraš uklopiti u planove svog budućeg partnera? Ako svoj život ne usmjeriš tako da ostvariš svoje potencijale, drugi će te rado iskoristiti da ostvare svoje. Ne namjerno. To jednostavno tako funkcionira. Zaslužuješ bolje i dužna si prema sebi to i ostvariti. Ako treba promijeni smjer. Sve dok tvoje vrijednosti ostanu netaknute i osjećaš da se tvoj život širi, a ne skuplja, na pravom si putu.

Na koncu, da zaključimo - prvo bi u sebi trebala pronaći sve ono što želiš da tvoj muškarac ima. Kada se to dogodi, jedno ćete u drugome prepoznati vrijednosti za kojima tragate i bit će to savršen spoj. On te neće pitati što tako lijepa dama radi sama, jer ćete oboje znati da više nisi sama i bit će sretan što te je nebo sačuvalo za njega.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.