Često pitanje

Hush, hush: 3 razloga zašto žene glume vrhunac

Znanost se sve više bavi ženskom seksualnošću i otkriva stvari o kojima često šutimo,pa tako i tri najčešća razloga zašto žene glume orgazme

profimedia-0094246389.jpg
Foto: Profimedia.hr

Ženski orgazam još uvijek je tabu tema. Iako se posljednjih godina sve više govori o ovoj temi, rade različita istraživanja, pripadnice ljepšeg spola još uvijek nisu potpuno spremne za razgovor o užitku i orgazmu.

Image
Tajne tijela

Hush, hush: Što se događa s tijelom ako se često samozadovoljava?

Povijesno gledano uvijek je muško zadovoljstvo u seksu bilo najvažnije, a žene koje uživaju i žele vrhunski užitak u krevetu smatrale su se "ženama niskog morala". Dugo je trebalo da se progovori o ovim temama, a neke od njih su i otvorile TV serije poput "Seksa i grada". Jedna od tema koja uvijek intrigira je koliko žene često glume orgazme i zadovoljstvo te koji su njihovi motivi. Znanstvenici su se naravno pozabavili i ovim segmentom intimnih odnosa.

U nedavnom istraživanju istraživači su odlučili otkriti što žene motivira na ovakvo ponašanje. Pokazalo se mnoge žene smatraju da je to normalno činiti, dok druge misle da imaju pravo na orgazme i da trebaju zahtijevati, piše Psychology Today.

Image
Foto: Pexels

Kopajući malo dublje, znanstvenici su otkrili da žene svoja postupke vežu za uvjerenja o spolu. Često su se pojavljivale rečenice poput "muškarci trebaju" i "žene moraju" ili "žene bi trebale". Ovo istraživanje je otkrilo neke motive za lažiranje orgazma.

Želja da zadrže partnera

Evolucijska psihologija objašnjava fenomen lažnog orgazma kao "strategiju zadržavanja partnera". Pri čemu muškarci cijene orgazme, pa će žene u vezama lažirati svoj orgazam kako bi zadovoljile svog partnera, a pritom se nadaju da će ga zadržati.

Podrška ovom objašnjenju pronađena je u ovom najnovijem istraživanju - žene koje su mislile da postoji veća mogućnost da će ih partneri prevariti su više glumile orgazam.

Gluma zbog zadovoljstva partnera

U istraživanju objavljenim u Archives of Sexual Behavior otkriveno je da specifična uvjerenje vezana za spol mogu biti povezana s glumljenjem seksualnog vrhunca. Otkriveno je da će žene glumiti orgazam ako misle da je to važno za seksualno zadovoljstvo muškarca. Ovo možda ne čudi, ali vrijedno je rasprave jer se ipak smatra da bi muškarcu trebalo biti važno zadovoljstvo partnerice.

Image
Foto: Pexels

Ne postoji poseban razlog

Pored ovih specifičnih uvjerenja o spolu, studija je mjerila i široke rodne stavove koji nemaju nikakve veze sa spavaćom sobom, ali koji mogu utjecati na seks. Na primjer, vjerovanje da žena treba brinuti o muškarcu može utjecati na njezinu komunikaciju u spavaćoj sobi i lažiranje orgazma. No, kako dalje kažu znanstvenici još uvijek su na početku ovakvih istraživanja i čeka ih još puno neriješenih pitanja vezanih za seksualnost.