Put prema ljubavi

10 slatkih signala koji pokazuju da želi puno više od prijateljstva

Iako ste samo prijatelji, možda si počela gajiti osjećaje prema njemu, ali nisi sigurna što on osjeća. Muškarci puno više govore kroz svoje ponašanje, a ovi znakovi će otkriti želi li više od prijateljstva

travis-grossen--CaJIE1MiA4-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Muškarci i žene često razgovaraju potpuno različitim jezicima, barem kada su u pitanju ljubavne veze i brak. Zbog toga na početku ljubavi i pokušaja da on ili ona otkriju što druga strana misli nastane kaos. ON ti se jako sviđa, ali nikako ne možeš otkriti sviđaš li mu se i postoji li mogućnost da budete više od prijatelja.

Image
Siguran pokazatelj

Magnetska privlačnost: 7 znakova koji otkrivaju snažnu kemiju između dvoje ljudi

Muškarci često ne govore puno, ali zato kroz svoje ponašanje ili govor tijela puno govore o nekom odnosu ili svojim osjećajima. Stoga ako nisi sigurna jeste li samo prijatelji ili se razvija nova ljubav, probaj otkriti što govori njegovo ponašanje. U nastavku pročitaj kako muškarac pokazuje da mu se žena sviđa i da želi puno više od prijateljstva.

Zove umjesto da pošalje poruku

Ako muškarac samo šalje poruke i nikada ne zove onda je to znak da zapravo nije zainteresiran za tebe. Muškarac koji nije ozbiljan ili te doživljava samo kao prijateljicu će se uvijek držati na distanci i komunicirati indirektno. No ako uvijek zove ili želi razgovarati s tobom u slobodno vrijeme znači da vjerojatno ima snažne osjećaje. Muškarci ne telefoniraju osim ako ne misle da je jako važno i to je tako slatko!

Image
Foto: Unsplash

Pokušava uvijek biti u kontaktu

Često se javlja na različite načine. Zove te i šalje poruke, reagira na tvoje postove na društvenim mrežama, a prvi stisne lajk kada promijeniš fotografiju na profilima. Osim toga, iskoristit će svaku priliku kako bi komunicirao s tobom, a možda te i zove kako bi ti poželio dobro jutro ili ugodnu večer. Zanima ga kako ti je prošao dan, ali i primjećuje da imaš novu frizuru i haljinu. Kada muškarca zanimaju takvi detalji obično znači da je zaljubljen u ženu i obraća pažnju na svaki detalj, piše Your Tango.

Image
Foto: Unsplash

Želi te stvarno upoznati

Muškarac ne pokušava upoznati ženu koja ga ne zanima niti saznati kakva je osoba. No ako je zaljubljen onda se sve mijenja i želi znati baš sve o ženi zbog koje mu titra srce. Ne postoji dosadna konverzacija dok god je povezana sa ženom. Radosno će slušati sve o njezinoj omiljenoj glazbi ili problemima s najboljom prijateljicom. Slušat će sve o obiteljskoj povijesti i smiješnim situacijama iz djetinjstva.

Image
Foto: Unsplash

Sluša i sve pamti

Djevojke vole puno razgovarati, ali muškarci ne vole. Muškarci ne mogu slušati tračeve i drame u kojima žene uživaju. Pripadnici jačeg spola često se samo pretvaraju da slušaju ovakve stvari. Ipak sve se mijenja kada se muškarac zaljubi u ženu jer njezino mišljenje postaje važno. On sluša i pokušava zapamtiti sve što je rekla, ali ga i zanima hrana koju voli, filmovi i sve ostalo. Ako si primijetila da muškarac u posljednje vrijeme sluša i sudjeluje u svakom razgovoru, ali i pamti detalje vjerojatno znači da je jako zainteresiran za tebe.

Image
Foto: Unsplash

Uvijek je pristojan

Tužno, ali živimo u vremenu u kojem se ljudi sve manje pridržavaju osnovnih pravila bontona. Posljedično tome, sve je manje muškaraca koji se ponašaju kao džentlmeni. No ako je muškarcu posebno stalo da ostavi dobar dojam onda će pridržavati vrata, plaćati kave i paziti da se žena osjeća ugodno. Apsolutno će sve učiniti kako bi se žena osjećala sigurno i ugodno jer ipak joj se želi svidjeti.

Image
Foto: Unsplash

Slatki nadimci dio su komunikacije

Ako se muškarcu sviđa žena onda će joj dati slatke nadimke i iskoristiti svaku priliku da ga kaže. No u ovo spadaju i slatke šale ili interne fore s kojima želi pokazati koliko mu je stalo. Prema istraživanju objavljenom u Journal of Social and Personal Relationships parovi koji imaju više slatkih i šašavih nadimaka i riječi su zadovoljniji u svojim vezama.

Image
Foto: Unsplash

Velikodušan je

Ako je muškarac zaljubljen onda je velikodušan, želi zadiviti ženu. No to ne znači da će ženi darovati super skupe poklone, nego ju može iznenaditi s malim slatkim gestama. Razveselit će je slatkim malim medvjedićem ili cvijećem. Postoji još jedan način na koji muškarac može pokazati svoju velikodušnost - dijeljenjem komplimenata što je svakako znak da želi biti više od prijatelja.

Image
Foto: Unsplash

Uvijek je nasmijan pored žene koja mu sviđa

"Tri stvari se ne mogu sakriti: kašalj, siromaštvo i ljubav", kaže poznata rečenica. Čak i ako muškarac izravno ne pokazuje ženi da mu se sviđa njegovi nesvjesni signali pokazuju unutarnje emocije. Pogotovo kada su u pitanju jaki osjećaji poput mržnje ili ljubavi. Obrati pažnju na signale koje ti šalje - pogledaj kako mu izgleda lica kada te vidi. Širok osmijeh koji osvjetljava cijelo lice je znak privrženosti i pozitivnih osjećaja.

Image
Foto: Unsplash

Želi da se žena osjeća sigurno

Muškarac koji gaji duboke osjećaje prema ženi ima snažnu potrebu zaštititi je. Učinit će sve što je potrebno kako bi se ona osjećala sigurno. Ako je kasno otpratit će ju kući ili pozvati taksi, ali i provjeriti je li stigla sigurno. Uvijek će učiniti sve kako bi se osjećala dobro i sigurno.

Image
Foto: Unsplash

Radi dugoročne planove

Možda je jedan od najjasnijih znakova da se muškarcu sviđa žena činjenica da dugoročno planira. Ako želi otići s tobom sljedeće godine na ljetovanje ili želi radi planove za vikende u planinama onda se želi s tobom dugo družiti. Planovi znači da te želi imati dugo u svom životu, a vjerojatno potajno planira kako vaš odnos učiniti još boljim i intimnijim.

Image
Foto: Unsplash