10 najvećih pogrešaka koje radiš u seksu

Seksualni terapeuti i bračni savjetnici izdvojili su najveće pogreške u seksu

10 najvećih pogrešaka koje radiš u seksu

Ne treba ti šampanjac ili satenska posteljina kako bi imala odličan seksualni život, ali trebaš pripaziti na ove uobičajene sabotere u seksu kojih najvjerojatnije nisi ni svjesna:

Neugodno ti je pričati o seksu

Smiješno, ali istinito: Ljudima je češće ugodnije imati seks, nego razgovarati o seksu"Toliko mnogo parova sram je zbog svojih seksualnih želja i potreba, a ne osjećaju se kao da mogu biti otvoreni prema svojim partnerima", govori dr. Chinks, klinička psihologinja i seksologinja. "Bez dobre komunikacije, parovi se često nađu usred seksa koji je monoton, dosadan i ne zadovoljava ih. Ili uopće nemaju seksualan život." 

Pretpostavljaš da je tvoj partner seksualni vidovnjak i može čitati misli

Misliš li da, ako te partner zaista voli, da će te znati zadovoljiti u krevetu? Bračna terapeutkinja i stručnjakinja za odnose Melody Li govori: "Razmisli ponovno."

"To je posebno važno za žene jer je kultura odavno osramotila žene koje preuzimaju odgovornost za svoje seksualno zadovoljstvo", kaže ona. "Ohrabrujem partnere da iz seksa izbace nagađanje i da umjesto toga razgovaraju, verbalno ili putem dodira."Savršeno je u redu pitati za ono što želiš!

Držiš se samo misionarske poze i 'jahačice'

Postoji cijeli svijet raznolikosti kada je riječ o seksu, ali toliko parova se uvijek drži jednog te istog scenarija. Vrijeme je za promjenu. "Mislim da postoji zabrinutost kada kažete svom partneru da želite nešto drugačije u krevetu, jer to može značiti da niste zadovoljni trenutnim seksom, što nije točno", kaže Bethany Ricciardi, stručnjakinja za seks. "Umjesto toga, recite partneru nešto što želite pokušati, kao novi položaji ili nova mjesta za seks. Počnite s malim koracima, primjerice, jutarnji seks ispod tuša."


Ostavljaš orgazam isključivo u partnerovim rukama

Kada je riječ o uživanju u seksu, nitko ne poznaje tvoje tijelo bolje od tebe. Nemoj se oslanjati isključivo na partnera da ti pomogne u postizanju orgazma - to uzrokuje nepotreban stres za tvog partnera, a tebi većinom ostavlja razočaranje. Tako tvrdi Erica Basso, terapeutkinja za parove. "Slobodno uzmite stvari u svoje ruke, doslovno ili figurativno."


Podcjenjuješ partnerovu važnost seksa

Neusklađenost libida može biti veliki problem u vezi ili braku. "Osoba s visokim libidom može se osjećati kao da je žrtva mamca i prekidača, ili da romantika i strast umiru", kaže stručnjak za seks Kevin Darné. Morate pronaći način da pronađete zlatnu sredinu, gdje se oboje osjećate kao da su vaše potrebe zadovoljene, jer kao što stara izreka kaže: Kada je seks dobar - to je 10 posto vašeg odnosa, a kada je loš - to je 90 posto vašeg odnosa.


Shvaćaš odbijanje seksa kao odbijanje tebe

Kada je jedna osoba raspoložena, a druga nije, za jednog partnera je lako osjećati se okrutno odbačenim. Ipak, vjerojatnije je da njihov partner ne misli "ne, ne ti", nego "ne, ne sada, nego kasnije", kaže Erika Boissiere, bračna i obiteljska terapeutkinja.

"Razmislite o tome kao da idete na ručak. Ako vaš partner kaže da nije gladan, vi plačete, kažete li: 'Uvijek kažeš 'ne' kad te pitam hoćeš li ići na ručak'. Vjerojatno kažete nešto poput: 'Želiš li ići malo kasnije?' Nemojte skakati na sve i pokušajte to ne uzeti osobno."


Nikad ne gledaš u oči

Gledanje duboko u oči može biti glavna stvar romantičnih filmova, ali je jedna od onih stvari koje su u stvarnom životu ponekad neugodne ili neprirodne. "Dugotrajni kontakt očima može biti neugodan, tjera vas da skrenete pogled ili se nasmijete, ali ako to učinite, propuštate priliku da produbite svoju seksualnu vezu", kaže Davia Frost, seksualna terapeutkinja. "Ne radi se samo o poštovanju - već i o povezanosti i ranjivosti. To zahtijeva određenu količinu hrabrosti i osjećaja sigurnosti, ali će doći s praksom."


Zaboravljaš koji je najveći seksualni organ

Ne, nije ono što misliš! Najveći organ tvog tijela i onaj najvažniji za dobar seks je tvoja koža."Koža pokriva cijelo tijelo, stoga pruža beskrajnu senzaciju", govori bračna i obiteljska terapeutkinja Jessi Leader.

"Seks će biti puno moćniji ako ste intimniji sa svojim tijelima. Usporite proces i dajte si vremena za dodirivanje, osjećanje i istraživanje vaših tijela", govori terapeutkinja. 


Misliš da je partnerov orgazam dokaz tvog seksualnog junaštva

"Ljudi se uvrijede ili ih je sram ako njihov partner ne doživi orgazam ili nije jednako uzbuđen", govori Alexandra Katehakis, seksualna terapeutkinja. "No nema većeg minusa nego da budeš ispitivan od strane ljutog i uvrijeđenog partnera, što čini orgazam još manje vjerojatnijim u budućnosti. Dakle, umjesto da se uvrijedite - budite znatiželjni, budite ljubazni, a najviše od svega, budite strpljivi da vidite možete li zajedno otkriti put do stimulacije i orgazma." 


Stanje uma: 'Nema orgazma - neuspješan seks'

"Ponekad orgazam ne bi trebao biti krajnji cilj", govori Melody Li, bračna i obiteljska savjetnica. "Seksualno zadovoljstvo doživljava se kroz proces zadirkivanja, stvaranja strasti, eksperimentiranja s različitim vrstama dodira, igranja i maštanja, i još mnogo toga", objašnjava ona. "Usmjeravanje isključivo na postizanje orgazma može čak dovesti do 'tjeskobe u izvedbi' i emocionalne nepovezanosti. Umjesto toga, pustite orgazam kao cilj i zadržite prisutnost uz ugodne osjećaje i odgovore vašeg partnera."


Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.