Znaš li kako odabrati idealno sjenilo koje će naglasiti tvoju boju očiju?

Sjenila čine čuda - mogu čak vizualno promijeniti boju očiju. Otkrij koja su najbolja za tebe i očaraj pogledom

Znaš li kako odabrati idealno sjenilo koje će naglasiti tvoju boju očiju?

Ljepota očiju dolazi iznutra, ona su ogledalo duše, no ipak nešto možeš učiniti i izvana - istaknuti ih odgovarajućom šminkom. Make up stručnjak čiji su klijenti redom celebrityji, Dae Sik Son za ELLE je otkrio koja sjenila savršeno pašu zelenim i plavim, a koja s  tamnosmeđim i očima boje lješnjaka. Postoji još jedna boja očiju koja je vrlo rijetka, a to je siva. Sive oči mnogi percipiraju kao plave, no nisu plave. Zanimljivo je da njima najviše odgovaraju siva sjenila jer ih dodatno naglase, kaže ovaj make up artist.

Image

Saznajte sve trikove nanošenja olovke za oči na donji kapak


Na tržištu je danas bezbroj nijansi sjenila i baš zbog toga što je izbor tako velik, teško je pronaći ono pravo, odnosno ona prava jer se umijeće šminkanja i sastoji u tome da znaš baratati bojama, da ih kombiniraš i na najsuptilniji način istakneš svoje adute. 

U nastavku pročitaj savjete ovog makeup stručnjaka o tome kako odabrati savršeno sjenilo za svoje oči te pogledaj palete koje smo izabrali. 

Od tamnoljubičaste do svjetlucavih nijansi zlatne, odaberi prave i hipnotizirat ćeš pogledom.  


Zelene oči

"Tvoje oči su prirodno blistave tako da ne trebaš sjenila živih boja kako bi ih istaknula", kaže Son. "Zagasita ljubičasta savršen je izbor za večernji izlazak, a svjetlucava smeđa odlična je za dan", dodaje vizažist. Rijetke sretnice mogu se pohvaliti ovom bojom očiju. 

Revolution Forever Flawless Eyeshadow Palette - Allure - 91,99 kuna

Ova paleta sjenila odličan je izbor, ako su tvoje oči zelene. Uključuje shimmer/glitter sjenilo, mat sjenilo i sjajno/glitter sjenilo. Jednostavna je za blendanje i ima teksturu visoke kvalitete. 

Image

Plave oči

Svijetli, neutralni tonovi najbolje odgovaraju plavim očima. "Izbjegavaj napadne boje i pretjeran 'smokey look'. Koristi nježne nijanse poput koraljne i boje šampanjca. One će najbolje istaknuti plave oči", objašnjava Son.

Heatwave Eyeshadow Palette - 131,99 kuna


Imaš li plave oči, u ovoj paleti pronaći ćeš boje koje će ih istaknuti. Tu su i boja šampanjaca i nježno koraljna. Sadrži 28 nijansi mat i shimmer sjenila za oči.

Image

Sive oči

Nijanse boje dima naglašavaju sive oči. "Duboki i prodoran pogled postići ćeš mat sivom ili srebrno-plavom bojom. Odabirom boja i nijansi sličnih sivoj, najbolje će istaknuti ovu rijetku boju očiju", kaže vizažist za spomenuti portal. Za sive oči, odličan odabir su i sjenila ružičaste, tamnocrvene ili smeđe boje.

Wibo paleta sjenila - Neutral Eyeshadow Palette - 45,99 kuna


15 nijansi sjenila u mat i shimmer finishu, od nude do smeđe i bezvremenski crne, savršene su za sive oči. Sjenila su pigmentirana, postojana i lako se blendaju. 

Image

Tamnosmeđe oči

"Želiš li istaknuti svoje tamnosmeđe oči i postići da izgledaju veće, učini to intenzivnim nijansama ljubičaste, srebrne ili čokoladne boje. Dodatni dramatičan efekt za večernje izlaske postići ćeš nanošenjem tuša u crnoj boji", objašnjava Son. Tamnosmeđe oči traže bogate nijanse na kapcima. 

Nabla paleta sjenila- Poison Garden Eyeshadow Palette - 295,99 kuna

Ova paleta inspirirana je skrivenim vrtom prepunim cvijeća, kao što joj i samo ime kaže. 15 nijansi su kombinacija toplih i hladnih tonova, nježnih i intenzivnih boja. S njom ćeš lako napraviti odličan smokey eyes i naglasiti tamnosmeđe oči.

Image

Svijetlosmeđe oči

Biraj palete koje sadrže metalik i pastelne boje. "Metalik nijanse ili pak puderasta ružičasta istaknut će tvoje svijetlosmeđe oči", otkriva Son. Uz njih se odlično slažu i bež nijanse i zlatna boja.


Revolution paleta sjenila - Reloaded Eyeshadow Palette - Provocative - 54,99 kuna


Ova svestrana paleta s 15 nijansi nudi odličan odabir - od nude pa do ružičastih nijansi. 7 sjenila su shimmer finisha, a 8 mat. Za dulju postojanost i veću pigmentaciju, prije nanošenja sjenila nanesi podlogu za sjenila.

Image

Smeđe oči

Na smeđe oči pašu gotovo sve nijanse. "Većina boja odlično ide na smeđe oči, ali nijanse poput lososa ili brončano zlatne će ih najbolje istaknuti. Koju god boju izabrala, probaj ju blendati s crnom, kako bi dobila dozu dramatike. Crnom naglasi i rub očiju", kaže za ELLE Son.

Nabla Cutie paleta sjenila - Metropolitan - 177,99 kuna


Paleta sadrži šest visokokvalitetnih sjenila vrhunske pigmentacije. Meka i svilenkasta tekstura olakšava nanošenje i blendanje, a sadrži sve nijanse kojima možeš istaknuti svoje smeđe oči.

Image