Skida godine s lica

Znaš li da ova fizura u trenu stvara efekt 'facelifta'?

Visoki konjski rep lako je napraviti, izgleda elegantno, a ujedno stvara efekt zategnute i mladolike kože lica. Nije li to jednostavno genijalno?

BeFunky-collage (2).jpg
Foto: @owengould
Play logo

Jednostavna, ali jako upečatljiva frizura visokog konjskog repa pruža nepregledne mogućnosti stiliziranja i zbog toga se može uklopiti u svačiji stil, pa ne čudi da ju se smatra bezvremenskom. Praktična je i elegantna, a ovisno o tome koliko je jako stegnut i zalizan konjski rep, može izgledati romantično, otmjeno, ali i dosta strogo – sve po ukusu žene koja ga nosi.

Play logo

No, ono što posebno volimo kod klasične frizure visokog konjskog repa je činjenica da on u trenu pomlađuje. Naime, s obzirom da je visoko podignut, lagano zateže kosu s lica istovremeno ju okvirujući, što stvara instantni dojam „facelifta“.

Baš taj efekt pomlađivanja je ono što tolike žene i privlači ovoj frizuri, a mi smo ti sada odlučile predstaviti trik uz koji će tvoj visoki konjski rep uvijek izgledati apsolutno besprijekorno.

Play logo

Dakle, kako bi rep bio postojan bitno je nekoliko faktora, a prvi je taj da savršen izgled konjskog repa zahtijeva upotrebu proizvoda za stiliziranje kose. U ovom slučaju riječ je o laku ili gelu te šamponu za suho pranje. Najbolje je prije no što započneš sa stiliziranjem repa prvo na kosu nanijeti šampon za suho pranje kako bi se stvorila struktura kose koja je laka za oblikovanje. Nakon što si napravila prethodne korake vrijeme je za podizanje kose i ključnog trenutka koji jamči besprijekoran izgled repa.

Sve što trebaš napraviti je kosu podijeliti u dva dijela, kao da radiš polurep te taj dio pozicionirati na visinu na kojoj želiš rep. Sljedeći korak je podignuti i preostalu kosu te zavezati gumicom vrlo blizu prvog repa. Kako bi povezala dva odvojena repa možeš koristiti još jednu tanju gumicu te ju omotati kosom. Rep koji se sastoji od „dva repa“ garantira dugotrajnost te sasvim sigurno nećeš imati problema s padanjem i gubitkom volumena nakon nekoliko sati.

Play logo

Osim što će u svakoj prilici izgledati prikladno i uredno, ovako složen konjski rep podarit će ti mladolikost i u trenu skinuti par godina s lica.

Image
Savjet zlata vrijedan

Kako odabrati novu frizuru? Neka ti pomogne oblik lica

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.