Prirodno je 'in'

Znamo koji će beauty trend vladati 2021. godinom

Ovaj novi trend potiče nas da se odreknemo svojih previše kompliciranih rutina njege kože i da se umjesto toga odlučimo za nekoliko ključnih proizvoda koji ističu prirodni sjaj kože

ekaterina-krusanova-nA_8HbJajT4-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Prihvaćanje prirodnog izgleda napokon je 'in'

Popularna društvena mreža Pinterest nedavno je objavila svoje godišnje izvješće Pinterest Predicts za 2021. godinu, a novi pojam za njegu kože nalazi se na vrhu liste: skinimalizam (skin = koža + minimalizam).

Ove nas godine nimalo ne iznenađuje što je fokus na koži, jer već mjesecima njegujemo maskne i trudimo se osjećati se dobro, čineći što manje kad je u pitanju lice.

Image
Njega kože u doba korone

Kako spriječiti 'maskne' - pandemijske akne?

Ova vrsta minimalizma vezana uz njegu kože sastoji se u pojednostavljivanju beauty rutine, prihvaćanju prirodne teksture kože i pronalaženju nježnih proizvoda za onaj neodoljiv sjaj. Zapravo, skinimalizam se razvija još od početka pandemije.

Radi se o novom valu minimalističke ljepote koja ističe prirodni izgled - teksturu kože, pore, mrlje, bore, madeže, pjegice i sve ostalo. Možda nije potpuno novi koncept, ali u svijetu u kojem su Photoshop i ideja o "savršenoj koži" i dalje vrlo rašireni, znak je da se mnogi ljudi žele odmaknuti od tih nerealnih standarda ljepote.

Više od bilo čega drugog, ovaj novi trend potiče nas da se odreknemo svojih previše kompliciranih rutina njege kože i da se umjesto toga odlučimo za nekoliko ključnih proizvoda koji ističu prirodni sjaj kože.

Prema izvješću Pinteresta, potraga za "prirodnim sjajem kože" porasle je četiri puta godišnje tijekom prošle godine, a "prirodna svakodnevna šminka" porasla je za 180 posto u posljednjih godinu dana. Znači li to da su dani teške šminke prošlost? Zasigurno ne, ali definitivno znači da žene žude za načinom da poboljšaju svoj prirodni izgled, umjesto da ga prikriju.

Kao voditeljica sadržaja i uređivačkog partnerstva na Pinterestu, Aya Kanai bila je posebno fascinirana pojmovima za pretraživanje koji su se istaknuli u ovogodišnjem izvješću Pinterest Predicts. Osim skinimalizma, na ovoj listi našli su se i pojmovi poput DIY njege kože i proizvoda iz kućne radinosti, ali i jednostavne, djelotvorne i besplatne joge lica. "Primjerice, joga lica je jednostavan način da vašu njegu kože učinite novom i drugačijom", napominje ona. "Dodavanje rituala u vaš svakodnevni život čine razliku - obično nam za opuštanje pomažu putovanja, druženja s prijateljima na kavi ili omiljeni obrok u restoranu, a sada očito imamo jogu za lice."

Kao i u svim ostalim područjima života, ponovno je popularno 'manje je više', a izgleda da nas je 2020. godina itekako dobro pripremila na taj koncept.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.