Želiš vizualno povećati oči? Ovo su trikovi vizažista koji će ti u tome pomoći

Vješt vizažist od svake žene može napraviti ljepoticu dostojnu crvenog tepiha. Donosimo ti trikove koje čarobnjaci šminke koriste da vizualno povećaju oči

Želiš vizualno povećati oči? Ovo su trikovi vizažista koji će ti u tome pomoći

Složit ćeš se da su oči jedan od glavnih aduta na tijelu. Lijepe oči privući će pažnju, a kako bi ih istaknula i učinila većima posegni za profesionalnim trikovima. U par jednostavnih koraka i s odgovarajućim "alatom", olovkom, sjenilom, tušem, maskarom, uvijačem za trepavice, na svojim očima možeš napraviti čuda.

Image

Vizažist Macedonio Bezzera otkrio tajne dugotrajnog make upa


Naravno, ne zaboravi ipak, da nije šminka ta koja oči čini lijepima. One su ogledalo duše i ne postoji maskara ili vizažistička vještina  koja toliko može pogled učiniti neodoljivim kao što je to tvoj unutarnji svijet. Sav onaj svemir koji kriješ iza te dvije zjenice, nazire se u njima. Stoga, mudrije je više pažnje posvetiti sebi iznutra, no dobro dođe i pokoji vizažistički trik. Donosimo ti ih u nastavku.

Uvijač za trepavice

Prije, no što kreneš sa šminkom, uvij trepavice. Uvijene trepavice zaista zamjetno otvaraju oči i pogled čine prodornijim. Uvijač za trepavice koristi se prije maskare. Oprezno ih uhvati pri korijenu i stisni na deset do 20 sekundi. 

Noelle Brush uvijač za trepavice, 44,99 kuna

Prekrij tamne podočnjake


Tamni podočnjaci vizualno oči čine manjma. Prekrij ih korektorom i poigraj se matiranim smeđim sjenilom. Nanesi ga pomoću čvrste četkice ispod donje linije trepavica, samo na vanjsku trećinu. 

W7 Cosmetics paleta sjenila, 59,99 kuna

Smanji vrećice ispod očiju

Kao i crni podočnjaci i vrećice ispod očiju umanjuju ih vizualno. Stavi na njih ujutro nakon buđenja vatice natopljene hladnom vodom, kockice leda ili plsokice svježeg krastavca i drži par minuta.


Posvijetli gornju liniju trepavica


Svijetlo, neutralno sjenilo ili olovka koju ćeš povući, a potom lagano razmazati po gornjoj liniji trepavica, vizualno će otvoriti tvoje oči. Boja šampanjca odlična je za to. Ako s njom ne postigneš željeni efekt, prije boje šampanjca nanesi bijelu olovku.

Revolution Kohl Eyeliner - Nude, 39,99 kuna

Obrve

Ne podcjenjuj efekt koji imaju obrve na čitavo tvoje lice. One su okvir, kontura. Potpuno mogu promijeniti tvoj izgled. Stoga s obrvama pažljivo. Ako ih ne znaš sama oblikovati i počupati, otiđi stručnjaku. Pravilno oblikovane obrve otvorit će tvoj pogled. 

Noelle Brush pinceta, 39,99 kuna

Image

Prava maskara

Maskara je jedan od glavnih "igrača" u isticanu očiju. Dovoljno je da smo nju naneseš i već ćeš vidjeti razliku. Kada biraš maskaru, a na tržištu ih ima zaista mnogo izaberi onu koja produljuje trepavice i daje im na volumenu. 


Dior, Diorshow maskara, 191,00 kunu


Image

Tuš za oči

Izvježbaj se u nanošenju tuša na oči. Linija mora biti savršena, pravilna i tanka, što bliža korijenu trepavica. Danas postoje tuševi u gelu koji uvelike olakšavaju ovaj zadatak.

NYX Professional Makeup tuš u gelu, 79,99 kuna

Dodatni trik tušem

Povuci liniju tušem prema van, odnosno zadigni ju prema obrvama, da postigneš "mačkasti" izgled i ujedno svoje oči učiniš većima.