Nova frizura

Želiš promjenu? Kratke frizure s kojima ćeš se osjećati - i izgledati - sjajno

Donosimo ti pet top kratkih frizura koje su vrlo moderne ove godine. Ako želiš promjenu, pogledaj naše prijedloge za inspiraciju

BeFunky-collage.jpg
Foto: Unsplash

Razmišljaš li o potpunoj promjeni frizure? Možda ti je dosadila duga kosa i isti odraz u ogledalu, a možda si već imala kratku kosu i znaš kako se dobro osjećaš s takvom frizurom.

Image

Kratka kosa nakon četrdesete? Ovo su savjeti kako je održavati

Žene se vrlo često boje promjene zbog nekoliko mitova o kratkoj kosi. Često se misli da nije ženstvena, ali nemoj zaboraviti da se u najljepše žene dvadesetog stoljeća nosile kratku ili kraću kosu - Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor i Ava Gardner. Također danas smo gotovo opsjednuti dugom kosom i zaboravljamo da baš kratka kosa otkriva lice te da ćemo puno lakše primijetiti ljepotu i crte lica. Čak će se i šminka više istaknuti kada žena ima kratku frizuru.

No, ima još jedan praktičan razlog zbog kojeg se žene teško odlučuju na ovu promjenu - vrlo teško je imati dobru frizuru u prijelaznom razdoblju kada se odluče na puštanje kose. Ali uz dobrog frizera sve se ovo lako riješi. Osim toga, kratka kosa se vrlo lagano održava, a i vrlo lako se igrati s različitim bojama. Ove godine su vrlo moderne kratke frizure, a mi ti u nastavku donosimo neke prijedloge za kratku frizuru:

Klasičan pixie

Zoë Kravitz najslavnija je dama koja nosi kratku kosu, a ona ima klasičan pixie. Kratke šiške su njezin zaštitni znak. Pixie može biti i dulji, a i šiške mogu biti više na čelu.

Pixie s duljim šiškama

Kris Jenner nosi pravi primjer ove frizure sa šiškama. Ovo je najjednostavniji stil za oblikovanje i stvaranje teksture, bilo da je moderan i ležeran ili nešto zabavniji. Frizura je odlična za ravnu, valovitu ili gustu kosu.

Undercut

Gornji dio je dulji, a kosa je kraća sa strane ili čak izbrijana. Klasična kratka frizura s modernim twistom. Ovo je vrlo jednostavna frizura za oblikovanje, a možeš se igrati s ovom frizurom.

Fudbalerka

Frizura koja najviše ismijavana, a bila je popularna osamdesetih godina prošlog stoljeća. No, vratila se u modu i sviđa se mnogim ženama, a može se dodatno obogatiti pramenovima.

Kovrčavi pixie

Ova frizura vrlo je živahna, a to je fantastično! Uostalom, vrlo se lako oblikuje i daje dojam ležernosti i slobode, a može se i lako oblikovati u elegantniju frizuru.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.