Originalne manikure

Želiš li nešto totalno drukčije, isprobaj neku od ovih manikura

Nokti su izdajice - otkrit će drugima jesi li živac ili kulerica (grizeš li ih ili su lijepi, dugi), jedeš li dobro ili obilaziš pekarnice, jesi li praktični ili ipak tip kojemu je na prvom mjestu estetika. I neka govore za tebe, ali samo ono što ti želiš

pexels-flora-westbrook-1924814.jpg
Foto: Pexels

Dok su prije manikure podrazumijevale tek lak na noktima, danas su one mini umjetnička djela. Prošle godine veliki povratak doživjela je manikura koja je obilježila '90-te, no u modernijem izdanju. Nazvale smo je twist francuskom manikurom jer se crta više ne nalazi na rubu nokta već pri korijenu ili sa strane. U modi su bile i jarke boje, geometrijski motivi, srebro, zlato, reljef, a modni stručnjaci predviđaju nastavak ovog trenda i sve originalnija umjetnička djela naslikana lakom. Svoje mjesto na noktima pronaći će u 2022. apstrakcija i minimalizam, ali i maksimalizam u punom smislu te riječi. U što ćeš se uvjeriti u nastavku.

Image
Biraš zagasite ili svijetle tonove?

Manikura iz snova: Pet nijansi lakova za nokte koji će obilježiti 2022.

Iako su samo detalj, nokti jako puno govore o osobi. U najmanju ruku trebalo bi imati uredne i njegovane nokte, a ako si raspoložena za boje i igru te se voliš isticati, pogledaj koje će se manikure nositi u 2022., a za barem dva koplja su iznad svih koje si dosad vidjela.

Crno pod noktom

Krenimo s francuskom manikurom. Ipak je ona klasik koji je doživio svoju renesansu. Umjesto prepoznatljive bijele linije, na vrhu nokta iscrtaj tanku crnu liniju te nanesi prozirni lak.

Apstrakcija

Apstraktni motivi na noktima postali su popularni u prošloj godini, a u ovoj će doživjeti procvat jer ideja je bezbroj, a talentiranih manikera isto toliko. Ima manikura s apstraktnim motivima koje su jednostavne za izvesti i kod kuće, poput ove. Uz pomoć šablone napravi linije te na sredinu i rub niokta nanesi lak sa svjetlucavim listićima.

Minimalizam

Može li jednostavnije, a efektnije od ovoga? Uredni nokti, prozirni lak i točkica - manikura u tren gotova, s dugoročnim učinkom. Tvoji će nokti, jamčimo ti, ostati u pamćenju svakome tko ih vidi.

Nakit na noktima

Za razliku od minimalizma na prethodnoj stranici, ova manikura je sve samo ne minimalistička. Privjesci sa cirkonima, izbušeni nokti, dvobojni lak - uz sve to ne treba ti nikakav nakit oko vrata ili na ušima. Nakit za nokte trend je koji će zavladati u 2022. godini.

Negativ

Ovu bismo manikuru mogle opisati kao obrnutu i stiliziranu verziju francuske manikure. Efekt kao na fotografiji dobit ćeš pomoću umjetnih noktiju koji su plastični i prozirni.

U modi su 70'-te

Psihodelični motivi nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a super je što ih sama možeš naslikati na svojim noktima jer ne traže preciznost ni vještu ruku. Još jednostavnije je kupiti umjetne nokte i zalijepiti ih.

3D nokti

Blake Lively i Dua Lipa isfurale su 3D manikuru koja će biti 'in' i u godini koja je pred nama. Možeš na svakom noktu napraviti zasebnu 'instalaciju' kao na videu ili ih ujednačiti.

Svjetlucavi ombre

Ovo je savršena fuzija minimalizma i maksimalizma, a obožava je Jennifer Lopez koja je svjetlucavi ombre na noktima nosila u prosincu.