Elegancija na potenciju

Klasik među frizurama - zalizana kosa

Zalizana kosa evergreen je među frizurama, klasik koji dominira iz sezone u sezonu s ponekim preinakama kako bi ostao moderan

profimedia-0349929063.jpg
Foto: Profimedia.hr

Zalizanu frizuru možeš nositi i na dugu i na kratku kosu (mora biti duga taman toliko da se vlas savije pod gelom ili nekim drugim sredstvom koje koristiš), a odlično je rješenje u trenucima u kojima moraš izgledati fantastično, a kosu nisi stigla oprati ili ti je frizerka završila na bolovanju. Odgovara licu na kojem su istaknute jagodice te osobama s visokim i srednje visokim te normalnim čelom.

Obožavaju je slavne dame poput Jennifer Lopez, Kim Kardashian i Margot Robbie. Adriana Lima odabrala je zalizanu frizuru za premijeru filma American Star Beauty, a kako joj stoji, pogledaj na naslovnoj fotografiji.

Želiš li upotpuniti dojam, izaberi predimenzionirani nakit - osobito su efektne velike naušnice i naglašeni make up. Iako izgleda vrlo jednostavna za napraviti, zalizana frizura je "malo tvrđi orah".

Trebaš ukrotiti kosu i učiniti da izgleda elegantno. Za to će ti biti potrebni vosak za kosu, ukosnice, sušilo, četka i malo laka za kosu da fiksiraš frizuru. Ili, ako imaš sreće, pa te kosa sluša, jači gel za kosu sasvim je dovoljan. Nanijet ćeš ga, počešljati je prema iza ili kako želiš da ti bude zalizana, i to je to.

Image
Lješnjak ili kesten?

Savršena frizura : Ove jeseni nose se sve nijanse smeđe u kosi

Ako te ne sluša, namoči je, stavi na nju vosak pa ju fiksiraj špangicama, nasprejaj lakom za kosu i osuši sušilom. Kada je skoro suha, izvuci špangice i dovrši sušenje uz pomoć četke za kosu kojom ćeš kosu povlačiti unatrag i maknuti s lica. Na kraju je još malo pošricaj lakom. U nastavku ti donosimo nekoliko zalizanih frizura kako bi se inspirirala.

Zalizani konjski rep ili pundža

Jennifer Lopez ovu frizuru nosi vrlo često. S obzirom da rep drži kosu, ne moraš se mučiti sa špangicama i sušilom. Jednostavno, savršeno je počešljaj i zaliži.

Pomalo neuredni zalizani bob

Zalizana kosa ne znači nužno i vrlo uredna. Zaliži je prstima ili uz pomoć širokog češlja i dobit ćeš ovakav look.

Savršeno zalizana kosa u stranu

Uz pomoć gustog češlja napravi bočni razdjeljak i kosu sveži u nisku pundžu.

Naprijed zalizano, iza pletenica ili konjski rep s twistom

Vrlo zanimljiva i neobična frizura koja će plijeniti pažnju gdje god se pojaviš.

Mokri look

Klasična zalizana frizura koju ćeš dobiti uz češalj sa širokim zupcima i gel za kosu s mokrim efektom.

Iza uha

Zaliži kosu i stavi je iza uha. Uz ovu frizuru neizostavne su glomaznije naušnice.

Isfenirani, zalizani bob

Ovakvu frizuru dobit ćeš ukoliko budeš slijedila korake koje smo ti navele u uvodnom dijelu članka.

Zalizani pixie

Frizura koja sjajno stoji holivudskoj glumici Scarlett Johansson.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.