#lipstickblushhack

Ruž umjesto rumenila novi je viralni beauty trend.

Instagramom i TikTokom nedavno se počeo širiti novi beauty trend koji je mnoge ostavio u čudu, a mnoge pak potpuno osvojio. Radi se o izazovu mijenjanja ruža za usne za rumenilo, a sve o tome saznaj u našem članku.

BeFunky-collage (1).jpg
Foto: @makeupmeliax/@_yashvi_tripathi

TikTok se već nebrojeno puta pokazao kao vrlo korisna društvena platforma na kojoj svako toliko otkrijemo neki jako cool beauty trik, a ovog puta ti predstavljamo novi viralni trend koji zagovara odbacivanje rumenila – i to zauvijek. Naime, beauty influencerice diljem svijeta prigrlile su snagu ruževa za usne te njima počele "oslikavati" svoje obraze ne bi li dobile savršeno rumeni izgled lica. Ne moramo ni naglašavati, uspjele su. Tako se sad trend šminkanja ružem proširio društvenim mrežama poput požara, a mi smo morale istražiti o kakvoj se to novoj beauty tehnici zapravo radi.

Image
Američka Venera

Jesi li čula za Audrey Munson? Bila je prvi pravi supermodel, tragične životne priče

Dakle, ruževi za usne prema TikTok beauty influencerima mogu jednako dobro, ako ne i bolje, postići željeni izgled obraza, a pri tome uštedjeti i novac i vrijeme koje bi inače izdvojila za nanošenje rumenila. Naime, takozvani „draping“ je make up tehnika koja doživljava veliki povratak ovo proljeće, a radi se o konturiranju pomoću ruževa za usne. Ova specifična tehnika pruža prirodniji, rumeni izgled. Isprva može izgledati prilično zastrašujuće jer je ruž toliko jako pigmentiran, ali zato ovaj trend u konačnici i djeluje toliko efektno. Uz to što može savršeno naglasiti svježinu kože obraza, draping pomoću ruža trajniji je od lookova nastalih nanošenjem rumenila.

Kako postići rumeni look s ružem umjesto s rumenilom?

Zapravo, relativno jednostavno. Prvo hidratiziraj kožu kako bi kreirala zaštitnu barijeru prije nanošenja osnovnih proizvoda. Nanesi zatim crveni ruž izravno na obraze. Blendaj sve kistom ili spužvicom. Potom nanesi proizvode za kreiranje podloge – puder i korektor. Dovrši svoj make up look kao što bi to napravila i inače i obrati pozornost na iznenađujuće lijepe rezultate.

U nastavku ti donosimo videe u kojima možeš vidjeti kako izgleda ovaj postupak.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.