Usne koje opijaju

Vino na usnama: Ova nijansa tamno-crvenog ruža jesenji hit

Make up inspiriran hranom i pićem i dalje je veliki trend, baš kao i vječni klasik – crveni ruž. No, ove jeseni sve želimo jednu nijansu crvene

profimedia-0350921669.jpg
Foto: profimedia.hr

Neka te ne odbije predodžba o ružnim tragovima vina na usnama, novi make-up trend doduše jest inspiriran ovim mnogima omiljenim pićem, ali izgleda sofisticirano i zavodljivo. Tako zvani 'Wine-Stained-Lips' jedna je od najzanimljivijih alternativa klasičnoj nijansi crvenog ruža - i upravo je svašena za jesen.

Image
Jesen s daškom glamura

Novi trend je sofisticirana manikura iz Koreje za nokte poput bisera

Kako je nastao ovaj trend

Onaj tko je prvi lansirao ovaj seksi trend mogao bi biti Rochas ili Philosophy. Naime, tijekom njihovih revija proljeće/ljeto 2023 primijetile smo kako su manekenke nosile ruž u tamno crvenoj nijansi. Usne im nisu bile strogo i uredno ocrtane olovkom već je djelovalo kao da je ruž blago razmazan, a upravo je ovo dalo dozu glamura i šarma inače suzdržanom make-upu modela.

Kako postići ovaj glam look

Za savršene usne 'natopljene crvenim vinom', najbolje je raditi s različitim nijansama crvene. Odaberi tamne nijanse i nježno utapkaj ruž na svoje usne. Boja bi trebala postajati sve svjetlija prema rubovima usana. Na kraju možeš upotrijebiti i crveno sjenilo za oči i pažljivo ga rasporediti po usnama. Zatim sve fiksiraj balzamom za usne. Važno je samo pripaziti na to da rubovi usana ne izgledaju previše ocrtano i uredno.

Trend 'mrlja od vina na usnama'

Još jedan TikTok trend koji dobro pristaje uz usne u boji crnog vina je takozvani 'Lip Stains'. Riječ je o posebnim ruževima za usne - koji se nazivaju i tintom za usne, a obično su lijepo upakirani u staklene bočice koje izgledaju poput minijaturnih butelja crnog vina.

Boja se nanosi malim aplikatorom i zapravo više tonira usne nego da ih stvarno boji. Tako će tvoje usne izgledati kao su crvene sasvim slučajno, bez da si se trudila – a to je baš seksi.

Image

Clarins Lip Comfort Oil Shimmer Ulje za usne, nijansa Burgundy Wine, 26,41 eur

Image

Morphe Making You Blush 9P Petal Passion Artistry Palette Paleta sjenila za oči, 16,19 eur

Image

Jeffree Star Cosmetics Velour Liquid Lipstick Ruž za usne, nijansa Unicorn Blood, 15,42 eur

Image

Dragon Ranee, 6 Colors Grapes Lip Tint Stain Set Mini Liquid Lipstick Set, vodootprona i dugotrajna tinta za usne, oko 8,50 eur