Tvoje umjetne trepavice trebaju nadopunu, a saloni su zatvoreni: Evo kako se snaći dok se ponovno ne otvore

Njeguj svoje trepavice kako bi bile spremne za novi početak nakon što završi karantena

Tvoje umjetne trepavice trebaju nadopunu, a saloni su zatvoreni: Evo kako se snaći dok se ponovno ne otvore

Svakodnevno buđenje s prekrasnim trepavicama bez korištenja maskare san je gotovo svake od nas. Zato smo bile presretne kada smo saznale za ekstenzije trepavica koje nam nakon jednog posjeta salonu daju oko mjesec dana zamamnih pogleda. No onda se u priču uplela korona. 

Image

Stižu topliji dani: Izdvojile smo najbolje vodootporne maskare


Ako i sama imaš ekstenzije trepavica, svjesna si da zahtijevaju redovito održavanje. Odlazak u salon svaka tri do četiri tjedna obavezan je ako želiš održati pune i prekrasne umjetne trepavice. Sada kada nemaš mogućnost posjeta salonu, imaš opciju da ekstenzije jednostavno pustiš da budu onakve kakve jesu dok potpuno ne otpadnu ili da ih sama ukloniš.


Ekstenzije nikako ne bi trebala skidati na silu. Zaboravi na pincetu i ne poteži individualne ekstenzije jer tako možeš oštetiti prirodne trepavice. Ako se već odlučiš skinuti ekstenzije, postoji način kako to napraviti na siguran način. 

Kako skinuti ekstenzije trepavica?

Ako ti je ostalo samo nekoliko pramenova ekstenzija, nema potrebe da čekaš da se otvori salon kako bi ih uklonila. Za početak, micelarnom vodom ili drugim nježnim sredstvom ukloni svu šminku s lica. Zatim napuni zdjelu vrućom vodom. Lice postavi točno iznad zdjele i prekrij glavu ručnikom. Kako bi se ljepilo što više opustilo, lice drži iznad vruće vodene pare oko 10-ak minuta.


Nakon toga uzmi blazinicu i namoči ju kokosovim uljem, uljem za bebe ili ricinusovim uljem. Laganim pokretima blazinicom nekoliko puta pređi preko oka i ponovi koliko god je puta potrebno dok ne skineš ekstenzije s trepavica.

Pravilno postavljene ekstenzije ne bi trebale naštetiti tvojim prirodnim trepavicama. No ipak je dobra ideja nakon što si skinula ekstenzije koristiti ricinusovo ulje kako bi se tvoje prirodne trepavice oporavile i bile spremne na nove jednom kada se saloni ponovo otvore. 

Lashes Batting GIF from Lashes GIFs