Trendovi u svijetu kose

Frizer slavnih dama otkrio najveće trendove ovog ljeta

Ovog ljeta sve je posvećeno frizurama koje je lako održavati, a daju volumen kosi

profimedia-0500203091.jpg
Foto: Profimedia

Od živih boja do povratka vječno kul konjskih repova, ljeto 2021. već se pokazalo kao pravo igralište kada je riječ o eksperimentiranju s novim izgledom kose. Ali s bakrenim bojama u trendu jedne minute, a povratku fudbalerke već sljedeće, može biti nevjerojatno teško pratiti ono što je popularno u svijetu kose.

Kako bismo ti malo olakšale stvari, pronašle smo neke insajderske informacije i saznale koji će ljetni trendovi biti ključni ove sezone.

Image
Ljepota i zdravlje

Zdrava kosa tijekom ljeta: Kako zaštititi kosu od sunca i soli?

Nakon što je surađivao s manekenkama poput Hailey Bieber, Belle Hadid i Kaie Gerber, poznati frizer Syd Hayes nedavno je za portal Who What Wear otkrio najveće ljetne trendove u svijetu kose.

Nesumnjivo postoji jedna ključna riječ koja se ovog ljeta ponavlja, a to je: tekstura. Bez obzira na to je li riječ o slojevitom bobu ili frizuri za koju je potreban figaro, ovog ljeta sve je posvećeno frizurama s niskom razinom održavanja koje obuhvaćaju volumen i prirodnu teksturu tvoje kose.

U nastavku provjeri najveće ljetne trendove u svijetu kose, odnosno najbolje ljetne frizure prema slavnom frizeru Sydu Hayesu.

'Beach' valovi

"Valovi u kosi su 'must have' ovog ljeta", ističe Hayes. Inspiriran 'kosom ravno s plaže' koju je Hayes stvorio za Hailey Bieber za Versaceovu kampanju, ovaj je izgled sveobuhvatan pristup svake 'it' djevojke. A najbrži način da to postigneš ako slučajno nemaš pristup profesionalnom frizeru poput gospođe Bieber? Uz figaro ili peglu za kosu.

"Ako je vaša kosa super ravna i želite pod hitno valove u kosi, nabavite si figaro ili peglu za kosu", preporučuje Hayes i savjetuje da, bez obzira na alat, paziš da ga ne koristiš preblizu korijenu kose.

'Wolf cut' frizura

Pojavila se kao jedna od neočekivanih frizura 2021. godine, 'wolf cut' frizura već dominira društvenim mrežama kao cool frizura ljeta. "Wolf cut frizura stvarno ima svoj trenutak", slaže se Hayes. "To je kombinacija između fudbalerke i shaggy frizure i izgleda sjajno. Ključ ovog stila? Dužina je zadržana na cijeloj stražnjoj strani s usitnjenim, izrezanim slojevima", objašnjava Hayes.

Šiške u stilu 70-ih

Ovo je godina šiški, a posebno ovo ljeto. Hayes voli šiške u stilu 70-ih, nadahnute njegovom ikonom, Stevie Nicks. "Kombinirati šiške iz 70-ih s dugom kosom je super chic", objašnjava Hayes. "Pruža samopouzdanu promjenu dugoj kosi bez potrebe da se sve ošiša."

Moderna 'shag' frizura

Nastavljajući s temom iz 70-ih, čupava 'shag' frizura je vjerojatno najpopularnija frizura 2021. godine do sada. "Ova frizura ima isprekidane slojeve i brijane rubove, a sve trendi žene će je ovo ljeto tražiti u salonima", kaže Hayes.