Koji look biraš?

Tople, ali i ekscentrične nijanse: Ovo će biti 3 'it' boje kose u 2022.

U Novu godinu uvijek volimo ući puni inspiracije i novih odluka, a ove godine neka jedna od njih za tebe bude i ta da eksperimentiraš s bojom kose. Evo koje će se nijanse nositi u 2022.

ayo-ogunseinde-975db4eBky0-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Svake godine slavni nam dizajneri i stilisti predstave brojne nove modne trendove, a slično je i u beauty svijetu. Naime, kada govorimo o kosi, znamo da je riječ o jednom od simbola ženstvenosti i senzualnosti, pa nije ni čudo da žene diljem svijeta puno vremena posvećuju upravo svakodnevnom stiliziranju kose. Osim toga, uvijek se priča o tome koje su frizure i načini šišanja trenutno 'in', a koji ne, baš kao što znamo i koje boje za kosu su jako popularne, a koje su pomalo pale u zaborav. Dok je 2021. bila obilježena kosom u tonovima meda i maslaca od kikirikija, stručnjaci tvrde da će 2022. biti znatno razigranija kada je riječ o koloriranju.

Image
Zdravlje kose

Kosa ti je oštećena i bezvoljna? Ovo su najbolji vitamini za oporavak

Naime, već znamo koje će se boje za kosu tražiti u 2022., a sva tri nova hita pronađi u nastavku i odluči se - hoćeš li igrati na sigurno ili pak sljedeću godinu iskoristiiti za poigravanje ludim nijansama? Kako god bilo, sva tri ova looka su prekrasna, pa zapravo i ne možeš pogriješiti što god da si odlučila.

Topla karamela

Tonovi tople karamele u kosi ne izlaze iz mode već godinama. Ova lijepa, topla nijansa prožeta brojnim smeđim, bakrenim i plavim pramenovima odličan je izbor za žene bilo koje puti i dužine kose, a jedina joj je mana to što nužno traži da odeš u frizerski salon i prepustiš se rukama stručnjaka. Naime, da bi se na ovom looku postiglo optimalno prelijevanje boja potrebno je znatno umijeće pri bojenju kose, pa sumnjamo da bi se na ovaj pothvat trebala odvažiti u vlastitoj kupaonici. Radije za maksimalno lijepo prelijevanje karamel i medenih nijansi kose pokloni svoje povjerenje stručnjaku. Vjeruj nam, ovoj boji kose, kada je savršeno stilizirana, nitko ne može odoljeti. Njezina toplina vraća sjaj licu, a nježne plave nijanse dodatno će te pomladiti. Pun pogodak za 2022., zar ne?

"Midnight Black"

"Midnight Black" iliti ponoćno crna nova je hit nijansa crne kose, a koja je proteklih mjeseci zapalila društvene mreže. Predviđa se da će vrhunac svoje popularnosti doživjeti upravo u sljedećoj godini kada bismo po ulicama često mogli sretati dame ovako tamno crne, gotovo tamnoplave kose jakog sjaja. Ova nijansa divno pristaje ženama svjetlije puti i svijetlih očiju, jer će stvoriti kontrast na licu pa će ukupni dojam biti vrlo dojmljiv. S obzirom na to da se radi o jednoj boji koja ne zahtijeva komplicirano kombiniranje pramenova i preljeva, nije ju teško dobiti ni uz malo truda u kućnoj radinosti. Ako si oduvijek željela barem na kratko postati crnka, sada je pravo vrijeme da prigrliš ovu misterioznu boju.

Anime Pink

Što reći o trendovima za 2022. osim da će kombinirati tradiciju i dramatičnu ekscentričnost? Naime, nakon klasike s karamel tonovima te mistike s crnom kosom, na red je došao i posljednji veliki koloristički trend za sljedeću godinu - anime pink kosa! Ako si ikada gledala anime crtiće itekako dobro znaš da su brojne japanske junakinje prikazane s pastelnim ili pak fuksija rozim kosama, a taj se trend s animiranog filma u 2022. doista seli i u frizerske salone. Naravno, ovo je look rezerviran samo za najhrabrije dame, kao i one koje su spremne golemu količinu vremena posvetiti održavanju ovih nijansi. Naime, roza kosa lako gubi sjaj i intenzizet boje, pa je potrebno kontinuirano ju njegovati posebno kreiranim šamponima, regeneratorima i maskama. Također, ako ti se sviđa ova boja, budu spremna na redovit odlazak kod frizera jer ju je gotovo nemoguće postići kod kuće.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.