Test zona

Napokon sam pronašla dnevne kreme koje smanjuju bore i štite od UV zračenja

Potraga za najboljom dnevnom kremom vrlo je zahtjevna zbog puno faktora, ali za mene je završena jer sam otkrila L'Oreal Paris Revitalift

0H4A9834-Edit.jpg
Foto: Pavao Bobinac

Ljeto je stiglo i sunčeve zrake jako osjećamo na svojoj koži, iako je vrlo ugodno jer su hladni dani ove godine trajali jako dugo, pojačala sam brigu za kožu licu. Nekoliko mjeseci jakoj izloženosti ljetnim zrakama sunca može oštetiti kožu, a strah od dodatnih bora i tamnih mrlja "natjerali" su me da ove godine promislim o njezi kože i potražim formulu koja štiti, ali i hrani kožu. Postoji jedna informacija koja je izuzetno važna, ali i istodobno šokantna - UV zračenja dugotrajno oštećuju kožu i odgovorna su za čak 80% znakova starenja kože.

Znam da kremu sa zaštitnim faktorom trebam nanositi svaki dan (nije više samo za godišnji), ali ipak sam proučila zašto je to tako. UV zračenja utječu na kožu tijekom cijele godine, a koža puno brže stari jer prodiru u njezine slojeve i smanjuju stvaranje kolagena. Naravno manje kolagena znači jače bore, ali i druge znakove starenja poput opuštenosti kože. Kožu trebamo zaštiti od dviju vrsta UV zračenja. UVB zrake utječu na površinski sloj kože, one su zaslužne za preplanulu put, ali crvenilo i opekline. Dok su UVA zrake puno opasnije jer prodiru u dublje slojeve kože, a posljedice se ne vide odmah. No, one su odgovorne za ubrzano starenje, ali i hiperpigmetaciju.

Dvije kreme na testiranju: Revitalift Laser SPF20 i Revitalift Filler SPF50

Zbog svih ovih, vrlo neugodnih informacija odlučila sam pronaći pravu kremu za svoju kožu. Nekoliko faktora mi je vrlo važno pri odabiru kreme - prozračnost kako ne bih osjećala masni sloj na licu, hidratizacija, zaštita od štetnih zračenja i ako je moguće da mi lice ostane svježe. Puno zahtjeva za jednu kutijicu kreme, ali ipak uz redovito korištenje i pravu formulu mislim da je moguće. Nakon proučavanja što se sve nudi na tržištu odlučila sam mjesec dana testirati - Revitalift Laser SPF20 i Revitalift Filler SPF50.

Image
Foto: Pavao Bobinac

Osim što se radi o uglednoj kompaniji bilo mi je vrlo važno da ima zaštitu od UV zraka uz dodatne sastojke za kožu. Kako je moja koža suha, a ne nekim mjestima mješovita, odučila sam nanositi jednu krenu prva dva tjedna, a drugu sljedeća dva tjedna.

Revitalift Laser SPF20 sam nanosila svako jutro nakon umivanja, zbog suhe kože ne čistim lice ujutro. Krema je laganog mirisa, lijepo se upijala, a poslije sam vrlo lagano nanosila tekući puder ili BB kremu. Najvažnije je što u tom periodu nisam primijetila nikakvu pojavu tamnih mrlja. Osim toga, krema sadrži i Pro-Xylane TM, patentirani aktivni sastojak od L’Oréal-a koji se pokazao kao dobar sastojak za moju kožu.

Image
Foto: Pavao Bobinac

Nakon nanošenja kreme osjećala sam "popunjenost" u licu vrlo dugo tijekom dana - svaka žena zna o kojem se osjećaju radi. Tijekom odlaska na posao i obično druženja nakon njega nisam imala osjećaj suhoće u licu, nije se pojavilo ni crvenilo od sunca (što je u ljetnim mjesecima često). Lice je izgledalo vrlo svježe, a ovu kremu sam odlučila trajno koristiti nakon ljeta, tijekom jeseni i zime, kada su UV zračenja nešto manja.

Revitalift Filler SPF50 koristila sam dva tjedna, nakon gore navedene kreme. Kako je bilo toplije, tako je i potreba za boljim zaštitnim faktorom bila veća. No, ova dnevna krema sadrži i sastojak koji obožavamo u posljednje vrijeme - hijaluronsku kiselinu (magnet za vlagu). Krema je tijekom svakodnevne primijene vrlo lagana, nisam imala osjećaj težine, a kako je bilo dosta vruće, mogu reći da se jako dobro upija. Na koži nisam prijetila nikakve tamne mrlje, čak ni dodatne pjegice što je normalno za moju kožu.

Image
Foto: Pavao Bobinac

Lice je izgledalo svježe, a nakon mjesec dana korištenja ovih krema na licu vidim "zaglađenost". Na kraju sam ovu kremu odlučila nastaviti koristiti tijekom cijelog ljeta, a zatim ću na jesen opet koristiti Revitalift Laser SPF20.

Ove kreme svakako su zadovoljile moje standarde, ali i nahranile kožu, i dalje će se nalaziti u mojoj kozmetičkoj torbici. No, tijekom korištenja krema nemoj zaboraviti nanositi kremu i na područje vrata, meni su trebale godine da mi to postane rutina, jer se na tom dijelu tijela vrlo često vide prvi znakovi starenja i utjecaja UV zraka.