Važna pravila

Čarobni svijet mirisa: 8 tajni žena koje uvijek fantastično mirišu

Većina žena ima omiljeni parfem i vole uživati u njegovom mirisu tijekom cijelog dana. No ponekad se čini da neke žene ipak bolje mirišu, a njihova tajna nije samo odabir parfema nego i način kako ga čuvaju i nanose

profimedia-0335378051.jpg
Foto: Profimedia.hr

Sigurno imaš onu jednu prijateljicu koja uvijek fantastično miriše. Svaki put kada se pojavi, bez obzira od kuda je stigla, ona oko sebe nosi prekrasan oblak mirisa. Bez obzira koji parfem nosi, laganiji ili jači, ona je jedna od onih žena koja zna sve tajne iz svijeta parfema.

Image
Za 'cozy' atmosferu

Mirisni i neodoljivi, baš poput jeseni – ovi parfemi su sjajan izbor za hladnije dane

Mnoge žene se pitaju koja je tajna žena koje uvijek lijepo mirišu? Znaju li savršeno odabrati parfem ili mjesto gdje će ga staviti? Možda je njihova tajna u tome da imaju drugačiju kožu? Zapravo ne postoji tajna nego žene koje uvijek lijepo mirišu znaju sljedeće stvari.

Biraju snažnije parfeme

Nisu svi parfemi isti. Na primjer, parfemi s citrusima će se brzo raspršiti, a oni s drvenastim notama i začinima zadržat će se na koži dulje vrijeme. Dakle ako želiš da tvoj omiljeni parfem traje dulje vrlo je važno da za početak izabereš intenzivniji parfem.

Image
Foto: Unsplash

Različiti slojevi istog parfema

Većina parfema ima nekoliko formi - od gelova za tuširanje do losiona za tijelo i ulja. I treba iskoristiti sve prednosti svijeta mirisa. Može se staviti nekoliko stvari na tijelo, uz omiljeni parfem može se tijelo namazati losionom s istim mirisom. Na ovaj način će se parfem zadržati cijeli dan na tvojoj koži i bit ćeš jedna od žena koje fantastično mirišu.

Image
Foto: Unsplash

Postoje prava mjesta za parfem

Žene koje uvijek fantastično mirišu znaju na koja mjesta treba staviti parfem. Ne radi se samo o zapešću nego treba uvijek misliti i na toplija mjesta na tijelu. Na primjer, trbuh ili prsa, kao i stražnji dio koljena i mjesto iza ušiju. Temperatura tijela pomoći će da se miris razvije te da srednje i osnovne note potpuno dođu do izražaja.

Image
Foto: Unsplash

Nemoj trljati parfem

Postoji mit da se nakon nanošenja parfema koža treba malo protrljati. Često smo upravo ovo mogli vidjeti u serijama i filmovima. No važno se oduprijeti ovom porivu jer trljanje uništava gornje note parfema, a samo srednje i osnovne note ostaju izražene.

Image
Foto: Unsplash

Važno je vrijeme nanošenja parfema

Osim odabira parfema i pravog mjesta nanošenja također je vrlo važno znati kada treba nanijeti parfem. Pravo vrijeme je odmah nakon tuširanje dok je koža još malo vlažna. To će pomoći da parfem ostane dulje na koži. Osim toga na ovaj način će se izbjeći mrlje na odjeći ili nakitu.

Image
Foto: Unsplash

Hidrirana koža

No osim što je važno u pravo vrijeme nanijeti parfem koža također treba biti hidrirana. Suha koža će upiti samo dio mirisa, a to znači da će brže nestati. Dobro hidrirana koža omogućit će parfemu da se dobro "zalijepi" za kožu odnosno da dulje traje.

Image
Foto: Unsplash

Pravilno čuvanje parfema

Većina žena se više fokusira na nanošenje parfema, a često ne pazi na koje mjesto ga ostavlja odnosno kako ga čuva. Izlaganje toplini ili vlazi će razgraditi važne molekule u parfemu i zato je važno nikako ne držati parfem u kupaonici te ga uvijek držati u hladnim, suhim dijelovima stana.

Image
Foto: Unsplash

Ponovno nanošenje tijekom dana

Koža je organ koji živi tijekom dana i pod utjecajem je svih stvari koje se događaju oko nas. Naravno zbog toga parfem neće trajati cijeli dan i važno ga je ponovno nanijeti. Svi gore navedeni savjeti pomoći će ti da dulje traje tijekom dana, ali je opet dobro imati parfem u torbici pa ga nanijeti nakon posla ili prije odlaska na druženje.

Image
Foto: Unsplash