Sunce je sve jače, evo zašto je važno zaštiti kožu!

Iako još nije stiglo kalendarski, ljeto je tu. Temperature su sve više, sunce sve jače, a u nama sve veća želja da uživamo u prvom kupanju i sunčanju.

sun1.gif

Kako bi se koža lako i brzo privikla na novonastalu situaciju potrebna joj je kvalitetna zaštita ali i njega. Jer izgorite li, znajte da će vam to najveći organ u našem tijelu zapamtiti, te da će posljedice biti trajne i velike.

Zašto je važno kvalitetno zaštiti kožu tijekom izlaganja suncu?
Za početak naučite sljedeće - Crvenilo (jake opekline od sunca) znak su upale kože koja je trajno oštećena. Takva brže stari, a podložna je i riziku od raka kože. Upravo zato je važno kožu zaštiti kvalitetnim proizvodima. Crvenilo (oštećenje, upala) se ne pretvara u smeđu boju pa se nikako nemojte pržiti na suncu. Umjesto agresivnog izlaganja suncu birajte sunčanje u periodu kad je sunce slabije, a kad sunčeva svjetlost obiluje UV zrakama koje u doticaju s kožom pokreću mnoge procese u našem tijelu. Jedan od najpoznatijih je proizvodnja vitamina D. Ovaj vitamin je iznimno važan za našu dobrobit, a najpoznatiji njegovi pozitivni učinci su podizanje raspoloženja i jačanje kostiju. Poznato je i koliko izlaganje suncu podiže raspoloženje i umiruje preopterećen um.

shimmer fallbackŠto još trebate znati?
Koža ima nevjerojatnu sposobnost obnavljanja, također je jako sklona apsorpciji tvari s kojima dođe u kontakt. Zato joj priuštite koristite kreme za sunčanje na prirodnoj bazi koje ne sadrže štetne nanočestice. Hada Labo u svojoj liniji proizvoda za sunčanje, osmišljenoj u japanskim laboratorijima,  pruža kvalitetnu zaštitu. U kolekciji se nalaze losioni za tijelo i kreme za lice u kojima se nalaze efikasni filteri visoke kvalitete kako bi zaštitili kožu od štetnih UVA i UVB zraka. Losioni sadrže super hijaluronsku kiselinu, regenerirajući pantenol i anti-age sastojke koji obnavljaju i regeneriraju kožu - elastin i kolagen, a dolazi sa zaštitnim faktorom 30 i 50. U ponudi su i kreme odlične strukture koje se brzo upijaju i kao takve savršeno štite tanku kožu lica. I one su sa zaštitnim faktorom 30 i 50, pa odaberite željenu zaštitu ovisno o tome koliko intenzivno izlažete lice suncu! Svi proizvodi iz sun kolekcije Hada Labo sadrže i inovativnu nježnu  Dry-Touch formulu koja osigurava brzo upijanje i ne ostavlja masne tragove na koži. Može se nanositi i na mokru ili vlažnu kožu.

shimmer fallback

Savjet više: Istraživanja su pokazala kako tijekom sunčanja nanosimo oko pola količine kreme za sunčanje manje od količine koja je potrebna. To smanjuje učinkovitost proizvoda s faktorom SPF 50 do razine djelovanja faktora SPF 30 ili manje. Za optimalnu zaštitu potrebno je nanijeti 6 čajnih žličica kreme - jednu za svaku ruku te obilno prekriti cijelo tijelo! 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.