Beauty ritual koji trebaš

Što je to suho četkanje tijela i zašto je ključno za razbijanje celulita?

U zadnje vrijeme stalno slušamo o suhom četkanju tijela kao odličnoj kućnoj metodi razbijanja tvrdoglavih nakupina celulita, smrtnog neprijatelja žena tijekom sezone kratkih hlačica i bikinija. O čemu se točno radi?

pexels-cottonbro-4155014.jpg
Foto: Pexels
Play logo

Ljeto je pred vratima, planiraju se godišnji odmori, a upravo zato je i pravi trenutak da se bacimo na suho četkanje tijela - masažu suhom četkom koja dokazano uzrokuje brojne pozitivne efekte, a za koje ti je potrebna samo posebna četka i otprilike pet minuta vremena. Dakle, u čemu je fama s ovim beauty ritualom koji toliki zagovaraju?

Play logo

Malo truda za brojne benefite

Za početak je bitno reći da se radi o tretmanu tijela koji možeš provesti svakog dana kod kuće, kad god imaš malo vremena, a zdravstveni i estetski benefiti bit će brojni. Suho četkanje naime uklanja izumrle stanice kože s njezine površine. Eksfolijacija se s godinama usporava pa je koži dobrodošla umjerena, nikako gruba, pomoć. Osim toga, koža nakon eksfolijacije bolje upija sve korisne sastojke iz preparata za njegu. Isto tako, suhim četkanjem stimulira se imunosni sustav time što se stimulira rad limfnog sistema. Toksini, bakterije i druge štetne supstance se skupljaju i uništavaju u limfnim čvorovima. Stimuliranjem rada limfe tako se direktno utječe na uništavanje patogena i time ojačava imunološki sustav.

shimmer fallback

Ne manje bitno je i to da suhim četkanjem ubrzavamo limfnu drenažu te poboljšavamo tonus mišića, a time u konačnici pospješujemo i izgled svog tijela taman na vrijeme za skidanje na plaži. Svakodnevnim suhim četkanjem poboljšavamo svoju cirkulaciju i tonus kože, prokrvljujemo ju i zatežemo. Čak i najblaži oblik suhog četkanja dovodi svježu krv bogatu kisikom na površinu kože što za posljedicu ima bolji tonus i elastičnost.

U konačnici, stalnim i predanim suhim četkanjem na jednostavan ćemo način smanjiti vidljivost celulita na kritičnim mjestima. Suho četkanje nije dovoljno da se riješiš svog celulita, ali pomaže u ravnomjernoj raspodjeli masnog tkiva ispod kože i ako ga zaista uvrstiš u redovnu rutinu, doprinijet će glađoj teksturi kože. Upornost i strpljenje se isplate. Upravo su sjajni rezultati u borbi protiv celulita suhim četkanjem ovaj beauty ritual i doveli na tako hvaljen glas.

Play logo

Kako se radi suho četkanje?

Počni se od stopala i kreni prema gornjim dijelovima tijela, dio po dio. Pokreti uvijek moraju biti usmjereni prema gore, a sa stopala se prelazi na listove, bedra, ruke, zatim gornji dio leđa. Na kraju grudi, vrat i trbuh, sve pokretima prema srcu. Izbjegavaj osjetljive dijelove poput samog vrata ili mjesta na kojima imaš bilo kakve promjene na koži.

Nemoj trljati kožu kao da radiš piling. Pritisak bi trebao biti takav da potakne cirkulaciju, ali ne i da je agresivan. Najbolje je izvoditi ovu masažu prije kupanja ili tuširanja, u trajanju od četiri do pet minuta, najmanje dva do tri puta tjedno, a poželjno i svaki dan.

shimmer fallback

Dodatni savjeti:

  • Najbolje vrijeme za suho četkanje je ujutro.
  • Nikako nemoj močiti četku vodom ili tretman izvoditi neposredno nakon kupanja, nećeš dobiti bolji efekt već samo iritaciju.
  • Nikada ne četkaj kožu nakon sunčanja, iziritiranu ili ekstremno suhu kožu. Isto se odnosi i na dijelove zahvaćene nekim problemom, poput psorijaze ili ekcema.
  • Pažljivo odaberi četku - većina kvalitetnih četki je napravljena od prirodne dlake (najčešće vepra) pa ako si vegan na to moraš obratiti posebnu pažnju i potražiti opcije od prirodnog drveta i vlakana kaktusa (nikakva umjetna vlakna ne dolaze u obzir zato što su jednostavno pregruba za kožu).
Image

Suho četkanje potiče cirkulaciju i dovodi do glatke kože bez celulita, evo kako ga pravilno raditi

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.