Suho četkanje potiče cirkulaciju i dovodi do glatke kože bez celulita, evo kako ga pravilno raditi

Želiš li imati kožu glatku poput svile, isprobaj ovu drevnu tehniku koja postaje sve popularnija u estetskim salonima i wellness oazama diljem svijeta

Suho četkanje potiče cirkulaciju i dovodi do glatke kože bez celulita, evo kako ga pravilno raditi

Suho četkanje je tehnika koja se od davnina koristi na sjeveru Europe, u Rusiji, ali i u indijskoj Ayurvedi. Osim što ima estetski učinak - učinit će tvoju kožu glatkom poput svile, blistavom i zategnutom, ima i zdravstveni - pomoći će tijelu da izbaci toksine i višak vode, potaknuti kolanje limfe i cirkulaciju, a time dobro djelovati i na imunitet.

Image

Minimalistička njega kože: je li kozmetika s najmanjim mogućim brojem sastojka ključ zdrave kože?Suho četkanje trebala bi uvesti u svoju svakodnevicu, odnosno provoditi ga uvijek prije tuširanja ili kupanja kako bi voda isprala s tvog tijela sve mrtve stanice kože koje si četkanjem skinula. 

  • Budi nježna


Najvažnije pravilo kod suhog četkanja je da budeš nježna jer ćeš u suprotnom napraviti više štete, nego koristi. Druga bitna stvar je da četka kojom ćeš tretirati svoje tijelo bude od prirodnih vlakana i meka. 

  • Od glave prema stopalima


Sa suhim četkanjem počinješ od stopala prema srcu, trbuh četkaš u smjeru kazaljke na satu te ruke od dlanova prema ramenima, a ramena od vrata prema van. Leđa četkaš od kralježnice prema van. Područje oko spolnih organa i lice ne četkaš, kao ni područja zahvaćena ekcemom, psorijazom ili nekim drugim stanjem.


Nakon što se nježno iščetkaš - istuširaj se. Bilo bi najbolje kada bi kombinirala tuširanje toplom i hladnom vodom, no ako ti je to prestresno za tijelo, mlaka voda bit će sasvim dobra. Izbjegavaj jako vruću jer će ti isušiti kožu. Poslije tuširanja namaži se losionom, uljem ili kremom za tijelo.    

Također nakon suhog četkanja nemoj raditi piling ili koristiti proizvode za eksfolijaciju jer ćeš nadražiti, a moguće i oštetiti kožu. Ova jednostavna tehnika pomoći će tvom najvećem organu - koži, da diše, ukloniti s njega mrtve stanice i usporiti starenje.