Stiže sezona bronzera – kako ga najbolje nanijeti na lice

Tri jednostavna koraka za postizanje zlaćanog sjaja kože

Stiže sezona bronzera – kako ga najbolje nanijeti na lice

Bronzer obožavaju mnoge žene i s razlogom - ovo je proizvod za šminkanje koji pomaže da se postigne onaj "upravo sam stigla s mora" preplanuli sjaj - čak i usred zime. Iako najbolje izgleda na preplanuloj koži, bronzer mogu nositi i svjetlopute žene. A što se generalnog pravila nanošenja tiče i tu vrijedi ona - manje je više.

Odaberi pravu nijansu

Bronzer, koji je obično prah ili kremasti proizvod u nekoj nijansi smećkaste ili brončane boje, daje dimenziju i toplinu vašem licu (zato ga koristimo kad se konturiramo). Da bi izgledao što prirodnije, moraš odabrati pravu nijansu za ton tvoje kože. Najbolja opcija je da ne koristiš bronzer jednu ili dvije (maksimalno tri) nijanse tamnije od tvoje prirodne puti. Za one sa svijetlom kožom, preporučljivo je odabrati neutralnu nijansu tako da ne ispadne niti prljavo smećkasto niti narančasto. Njima će odgovarati tople bež i nježno ružičaste nijanse. Srednjem tonu kože odgovaraju sve nijanse bronzera, dok maslinastoj koži najbolje stoje bakrene i lagano brončane nijanse (narančasti podtonovi). Ako imaš žućkasti podton kože - zlaćani bronzer ili onaj boje breskve najbolja je opcija.
Formulu bronzera sa svjetlucavim nijansama treba koristiti što lakšom rukom, dok si s mat formulom možeš dati nešto malo više oduška.Posegni za mekanim kistom

Najbolji i za bronzer u kamenu ili prahu kao i onaj kremaste formule je kosi kist, niti previše širok niti tanak. Taj je kist izvrstan za nanošenje bronzera jer odlično odgovara u krivulju lica ispod jagodica za lijepu definiciju. Tekući bronzer prvo nanesi kistom, a zatim ga blendaj mokrom spužvicom poput Beauty blendera za besprijekoran finiš. Linija gdje si nanijela bronzer mora biti postupna i gradirana - a ne previše oštra i primjetljiva.


Slijedi pravilo broja 3

Više bronzera nije nužno bolje - pa lagano s njim. Najčešća zamka bronzera je što ga se koristi previše - to je početnička greška. Slojevitost je ključna, bilo da radiš s bronzerom u prahu ili kamenu ili pak tekućim bronzerom. To znači postepeno nanositi više prozračnih slojeva dok se ne postigne look koji se želi. Ako je moguće, postupno nanosite bronzer, a zatim otiđi provjeriti svoj rad na prirodnom dnevnom svjetlu prije nego što dodaš još.

Što se tiče samog područja nanošenja: jedan od najlakših načina je da bronzer uvijek nanosiš u obliku broja 3 na svom licu, krećući od sljepoočnice pa dolje ispod jagodice i na kraju duž linije čeljusti. Kada bronzer naneseš na te tri visoke točke svog lica, izgledat ćeš konturirano i preplanulo. Za malo dodatnog sjaja, možeš malo bronzera nanijeti duž sredine nosa (jer bi ondje najprije i prirodno potamnila kada ne bi nosila kremu za sunčanje).