Jednostavan trik za bolju frizuru

'Štipanje' kose - najlakši način da svojoj kosi dodaš malo volumena i teksture

"Pinch hair hack" ili trik "štipanja" kose najnoviji je trend koji nas je osvojio svojom jednostavnošću i uz koji ćeš svojoj kosi vratiti volumen u tren oka

tim-mossholder-SxPISzSxJrQ-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Živimo za jednostavne frizure za koje treba manje od minute, a koje izgledaju toliko sjajno i zbog kojih cijeli look izgleda toliko bolje. A upravo je takozvani "pinch hair hack" ili "štipanje" kose jedan od trikova koji će ti omogućiti odličnu frizuru koju možeš napraviti u tren oka i ne možemo vjerovati da smo se tek sada upoznali s njim.

Image
Ništa bez prave frizure

Tanka kosa bez volumena? Onda su ove frizure baš za tebe

Na Instagramu vizažistice i frizerke Emme Chen pojavio se jednostavan trik koji ova profesionalka uvijek iznova koristi kako bi stvorila onu nevjerojatno raščupanu i prozračnu teksturu po kojoj je poznata. I, iako većina nas je posjeduje vještine jednog profesionalca, ovaj trik za kosu je tehnika za koju smo prilično uvjerene da ju svatko može svladati.

Kako bi tvoja kosa bila lepršava, voluminoznija i s puno više strukture, više ne moraš nanositi velike količine spreja za teksturiranje i suhog šampona. Korištenje previše proizvoda ponekad može biti jednako loše kao da uopće ne koristiš nikakav proizvod, a kosa tada postaje otežana.

Alternativa? Upravo ovaj trik koji koristi Emma Chen - ključ za dodavanje volumena i teksture bez oslanjanja na proizvode. Za stvaranje dodatnog volumena i uokvirivanje lica, sve što trebaš je uhvatiti dva prednja pramena kose i podići ih, odnosno "uštipnuti".

Stisnuvši dva dijela kose na prednjem dijelu razdjeljka, gornji dio će se približiti, dok se ostatak može dalje razdvojiti, što daje oblik popularnih "zavjesa" šiški. Uz to, dobit ćeš malo dodatnog podizanja korijena kose, a tvoje će crte lica dobiti dodatnu definiciju. Najbolji dio? Ne moraš biti ispred ogledala sa svim svojim alatima za oblikovanje pri ruci - to je trik koji možeš koristiti bilo gdje u bilo koje vrijeme kako bi osvježila svoj stil i svojoj frizuri dodala lijepu dimenziju.