Stanite na kraj problematičnoj koži i u odrasloj dobi!

Isprobajte i ocijenite EFFACLAR K te osvojite vrijedne proizvode

Stanite na kraj problematičnoj koži i u odrasloj dobi!
Play logo

Nedavno provedena epidemiološka studija otkrila je da 51% žena u dobi od 20-29 godina te 35% u dobi od 30-39 godina pati od pojave nepravilnosti, od čega gotovo jedna na četiri žene uopće nije imala akne tijekom adolescencije! Uzrok još nije precizno utvrđen...

Za razliku od mladenačkih nepravilnosti koje u većini slučajeva spontano nestaju nakon puberteta, nepravilnosti se na odrasloj koži zadržavaju i po nekoliko godina te se često i vraćaju.

Problemi kože odraslih različiti su od onih kod mladih:
> pogađaju uglavnom žene(1) dok su tijekom adolescencije češće kod dječaka
> uglavnom se javljaju na donjem dijelu lica dok u adolescenciji zahvaćaju najprije čelo, a potom i cijelo lice
> umjerenijeg su intenziteta, no mogu trajati i nekoliko godina
> izbijaju iznenada; u predmenstrualnom periodu male se nepravilnosti mogu iznenada pogoršati: pojava je zamijećena kod 78% žena s nepravilnostima(2)
> nastaju na koži koja s godinama postaje sve osjetljivija i sve lošije podnosi agresivne njege.


Nepravilnosti u odraslih relativno su nedavno postale predmetom istraživanja, što objašnjava nedovoljno poznavanje njihova uzroka. Iako hormonalni ciklusi utječu na pogoršanje stanja nepravilnosti u predmenstrualnoj fazi, dermatolozi smatraju da drugi faktori imaju potencijalno jači utjecaj na njihovu prisutnost u odrasloj dobi: pušenje(3)(4), uzimanje određenih lijekova i upotreba komedogene ili neprikladne kozmetike.
Ipak, danas se stres smatra odlučujućim faktorom.
Izazivajući pretjerano izlučivanje kortizola, kortikosteroidnog hormona koji se nalazi u tijelu, stres stimulira djelovanje žlijezda lojnica te tako potiče pojavu nepravilnosti. Štoviše, nekoliko je studija dokazalo  postojanje statističke veze između intenzivno stresnoga razdoblja i pogoršanja akni(5)(6).INOVACIJA KOJA SPRJEČAVA PONAVLJANJE NEPRAVILNOSTI Inovativni spoj aktivnih sastojaka napokon staje na kraj ciklusu nepravilnosti. LHA i RETINOL LINOLEATE

LHA je aktivni sastojak koji odčepljuje pore mnogo učinkovitije od uobičajenih keratolitičkih aktivnih sastojaka. LHA (lipo-hidroksi kiselina), glavni aktivni sastojak u EFFACLAR K njezi, snažni je keratolitički sastojak razvijen u La Roche-Posay laboratorijima.
Ovaj derivat salicilne kiseline odlikuje se lipofilnim lancem zahvaljujući kojemu ima iznimno svojstvo djelovanja izravno na mrtve stanice. Za razliku od uobičajenih keratolitičkih aktivnih sastojaka koji uklanjaju nakupine mrtvih stanica, LHA ih uklanja jednu po jednu te na taj način obavlja nježniju i detaljniju mikroeksfolijaciju kože, a da ju pritom ne nadražuje.
Po prvi put, Retinol Linoleate dolazi u kombinaciji s LHA kako bi se spriječila nova začepljenja pora odgovorna za ponavljanje nepravilnosti.

Retinol Linoleate je snažan derivat retinola posebno prilagođen potrebama masne kože. U kontaktu s kožom oslobađa dvije molekule čija je uloga ispraviti poremećaj u funkciji kože koji dovodi do ponavljajućeg začepljivanja pora:

1. Oslobađanje retinola
Regulira nakupljanje mrtvih stanica koje začepljuju pore.
Retinol, aktivni sastojak koji se u dermatologiji koristi kao mjerilo, ispravlja i sprječava poremećaje keratinizacije (nakupljanje mrtvih stanica kože na njezinoj površini): regulira proliferaciju keratinocita (množenje stanica kože) te njihovu promjenu u rožnate stanice. Riječ je o dvama prirodnim procesima kože koji zakazuju kada je u pitanju koža sklona nepravilnostima. Također, njegovo ga svojstvo reguliranja obnove stanica čini vrlo vrijednim aktivnim sastojkom u borbi protiv znakova starenja.

2. Linolna kiselina
Sprječava nakupljanje sebuma u porama.
Linolna kiselina je prirodni sastojak sebuma koji nedostaje masnoj koži. Ovaj nedostatak,  koji može doseći 35%, potiče jačanje unutrašnjih stijenki kanala folikula dlake i žlijezda lojnica te na taj način ometa normalan protok sebuma.


EFFACLAR K – NOVA formula S termalnom vodom La Roche-Posay

Play logo
shimmer fallback

Obnavljajuća njega za masnu kožu koja sprječava nastanak novih nepravilnosti.
Prva njega koja sprječava nastanak novih nepravilnosti kod odraslih čija je koža sklona nepravilnostima.

INOVACIJA:
Prvi put EFFACLAR K kombinira LHA s RETINOL LINOLEATom, jakim derivatom retinola koji je prilagođen potrebama masne kože.
Dokazano djeluje protiv nastanka novih nepravilnosti.

Rezultati:
Koža je izglađena, pore su sužene.
Nepravilnosti dugotrajno nestaju.
Koža je čišća, ten je sjajniji.

Tekstura:
Svježija, hidratizirajuća, nemasna krem-fluidna tekstura

Odlična podloga za lice. Nekomedogeni proizvod. Testiran na koži sklonoj nepravilnostima.

Više informacija o liniji EFFACLAR te o koži sklonoj nepravilnostima potražite i na: www.laroche-posay.com.hr

Proizvodi iz linije LA ROCHE-POSAY dostupni su isključivo u ovlaštenim ljekarnama gdje možete zatražiti savjet farmaceuta o primjerenoj njezi za Vašu kožu.

Nagrađujemo 10 čitateljica koje su spremne isprobati EFFACLAR K i napisati recenziju proizvoda!


shimmer fallback


Više u rubrici Poklanjamo.

Play logo

Sponzorirani članak


(1) C. N. Collier i dr. Prevalencija akni kod odraslih u dobi od 20 i više godina, J.Am Acad Dermatol, svezak 58, izdanje 1, 2008
(2) Poli F, Dreno B, Verschoore M. Epidemiološka studija akne kod odraslih žena: rezultati istraživanja provedenog u Francuskoj.
(3) Schafer T, Nienhaus A, Vieluf D, Berger J, Ring J. Epidemologija akni u opće populacije:rizik od pušenja. Br J Dermatol 200;145:100-4
(4) Capitanio B et al. Akne u pušača: nova klinička tema? Br J Dermatol 2007; 157(5): 1070-1.
(5) Chiu A, Chon SY, Kimball AB. Odgovor poremećaja kože na stres: promjene u jačini izraženosti acne vulgaris pod utjecajem ispitnog stresa. Arch Dermatol 2003;
139: 897-900
(6) Green J, Sinclair RD. Percepcije acne vulgaris, sukladno odgovorima studenata zadnje godine medicine. Australas J Dermatol. 2001; 42:98-101.

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.