Radiofrekvencija lica i tijela

Za bolji tonus kože i mršavljenje

Radiofrekvencija lica i tijela

Jedan od popularnijih kozmetičkih tretmana koji se u zadnje vrijeme s posebnim popustima nudi na portalima za grupnu kupovinu, svakako je radiofrekvencija. Radi se o metodi kod koje radiovalovi stvaraju toplinsku energiju. U tretmanima lica radiofrekventna struja zagrijava kolagenska vlakna koja se stisnu, nakon čega slijedi zatezanje kože i bora. Radiofrekvencija dobra je i kod uklanjanja masnih naslaga, uklanjanja celulita, te poboljšavanja tonusa kože.

Vidljivo zateže kožu

Radiofrekvencija je tretman radiofrekventnom strujom koja djeluje na kožu, tako da vrši dubinsko zagrijavanje tkiva, dok se površina kože ne zagrijava do istog stupnja kao unutrašnjost. Zagrijavanje vlakana kolagena u dermisu, dubljem sloju kože, do određene temperature, dovodi do njihove kontrakcije. Unesena toplina ubrzava metabolizam stanice i fibroblasta koji proizvode kolagen, a time se stimulira produkcija kolagena i odmah vidljivo zateže koža .

Radiofrekvencija lica

Proces starenja reflektira se na našoj koži. Izlaganje sunčevim zrakama, utjecaj okoliša, osobne navike, geni - sve to ima utjecaj na izgled koji naša koža dobiva stareći. Normalne promjene prilikom starenja kože uključuju nejednaku teksturu kože, pojačano isušivanje, vrećasti izgled kože koji nastaje postepenim gubitkom elastina u koži, transparentnost koja se pojavljuje zbog istanjivanja površinskog dijela kože. Radiofrekvencija se koristi za brzo, efektno i bezbolno pomlađivanje kože i smanjenje bora, podiže očne kapke i muskulaturu lica.

Tretman radiofrekvencije lica u kozmetici koristi se za zatezanje opuštene kože, za pomlađivanje lica, smanjivanje bora, te za regeneriranje oštećene strukture kože. Rezultat je vidljiv već nakon prvog tretmana. Konačni efekt vidljivo je čvršća i jača koža, puna kvalitetnog i obnovljenog kolagena. Tripolarna radiofrekvencija noviji je model jer ima dodatak laserske zrake koje poboljšavaju i produbljuju djelovanje radiofrekventne struje. Time se djeluje i na uklanjanje podbradka, stimulira se stvaranje kolagena, podizanje očnih kapaka, uklanjaju se jastučići ispod očiju.

Radiofrekvencija tijela

Kada se radi o tretmanima tijela, osim poboljšavanja tonusa kože, radiovalovi djeluju i tako da tope masno tkivo, te tako pomažu prilikom mršavljenja i eliminacije masnoga tkiva. Radiofrekvencija je popularna na tržištu jer se pokazala kao jedna od najučinkovitijih metoda koje u kraćem roku pomažu kod uklanjanja celulita i masnih naslaga. Radiofrekvencija prodire u dublje slojeve masnoga tkiva čime se otpuštaju masti iz masnih stanica, a vidljivi celulit naočigled se smanjuje. No, treba voditi računa o tome da se tretmani ne preporučuju trudnicama, dojiljama i osobama s proširenim venama i kapilarama.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.