Opasno zavodljivo

'Pulp Fiction Nails': manikura inspirirana legendarnim hitom s filmskog platna

Tamno, duboko i pomalo ludo – ove riječi najbolje opisuju manikuru inspiriranu Tarantinovim mega hitom za kojom ove jeseni ponovno žudimo

profimedia-0599022378.jpg
Foto: profimedia.hr

Tarantinov film Pakleni šund zauvijek je obilježio sve nas koji smo odrastali u devedesetima. Posebno nam u sjećanje urezani lik seksi i uvrnute Mije koju je tumačile Uma Thurman. Sjećaš se scene u kojoj fatalna Mia sjedi za stolom u restoranu i drži cigaretu – a ističu se njezini profinjeni, kul nokti u duboko crvenoj nijansi? Samo ova jedna legendarna scena nadahnula je čitav jedan beauty trend koji izvrsno pristaje uz hladnije doba godine.

Image
Trend s TikToka

'Cherry mocha' manikura dominira društvenim mrežama i izgleda zaista neodoljivo

Povratak još jednog trenda iz devedesetih

Legendarni Pakleni šund izašao je 10994. godine, a u to je vrijeme beauty scena, naravno, bila prilično drugačija nego danas. Definitivno nije postojao tako velik izbor, a uglavnom su se nosile 3 nijanse – crvena, ružičasta i crna.

Nakon što smo svi nahrupili u kino dvorane pogledati nagrađivani Tarantinov film o kojem su svi pričali, sve se iznenada promijenilo - rođena je jedan od prvih trendi boja lakova za nokte ikada, 'Rouge Noir' od Chanela. Lak u ovoj vamp nijansi proizvodi se i danas, ali naravno u međuvremenu postoje mnogi drugi brendovi koji nude sličnu tamnu nijansu tamno crvene.

Pakleni šund: zašto sve želimo ovu manikuru

U mračnijem i hladnijem dijelu godine, Pulp Fiction Nails slave svoj dugo očekivani povratak. Ne znamo je li to zbog trenutačne navale retro beauty i modnih trendova iz devedesetih ili razlog leži tome što tamnocrvena nijansa stvarno izvrsno pristaje svakom tenu. Kako god bilo, oduševljene smo zbog povratka ove kul manikure koja je istovremeno elegantna i tako svestrana, a osim toga, kopirati ju je stvarno je super jednostavno – evo kako postići Pulp Fiction Nails manikuru u samo 4 koraka:

  • Kako bi dobila prepoznatljiv izgled laka za nokte koji je proslavila Uma, odnosno Mia, prvo što trebaš je prava nijansa crvene boje. U skladu s motom što tamnije - to bolje, možeš odabrati boju koja izgleda gotovo crno, ali bez ljubičastog odsjaja.
  • Nakon toga isturpijaj svoje nokte u pravi oblik. Uma Thurman kao Mia imala je bordo nokte u klasičnom bademastom obliku koji je sada ionako ponovno popularan.
  • Važno je nanijeti odgovarajući zaštitni podlak jer će tamne boje, poput Pulp Fiction crvene brzo uzrokovati promjenu boje tvojih prirodnih noktiju.
  • Na kraju možeš završiti nadlakom - i tvoja filmska manikura je gotova.
Image

Essie Nail Polish for Colour-Intense Fingernails, No. 49 Wicked Red, 9.94 eur

Image

Artdeco Color & Care Nail Lacquer -lak s uljem avokada, 8,90 eur

Image

OPI Nail Polish Nail Black Tones, lak koji traje do 7 dana, 10,95 eur

Image

Chanel Le Vernis Rouge Noir, oko 30 eur

Image

Zoya Norra Nail Polish kak za nokte, 15,79 eur

POGLEDAJ VIDEO: Joga za lice sve je popularnija