'See-through bangs'

'Prozirne šiške' su omiljeni trend ovog proljeća, a laskaju svim ženama

Šiške su apsolutni hit među trendsetericama, a ovo proljeće nosi se prozračnija verzija koja pristaje različitim oblicima lica

profimedia-0760878097.jpg
Foto: Profimedia.hr

Proljeće je pravo vrijeme za promjene i neke nove početke. Većina žena se u ovo doba osjeća poletnije, a onda je pravo vrijeme za promjenu frizure, početak vježbanja ili neko putovanje. No frizura je nešto što se najlakše promijeni jer je ipak dovoljno samo nekoliko poteza škarama, a ovo proljeće i dalje je naglasak na šiškama.

Image
Sve o najpopularnijoj frizuri

Šest najčešćih pogrešaka pri odabiru bob frizure i profesionalni savjeti kako ih izbjeći

No sada se nose prozračnije odnosno tanke šiške koje ne pokrivaju potpuno čelo, a u stranim modnim časopisima zovu se "see-through bangs". Ukratko, "prozirne" šiške su jedna od verzija "šiški-zavjesa" i dalje su šiške naglašene, ali nisu jako guste. Prema slavnoj američkoj frizerki Yuki ovaj tip šiški već je nekoliko godina popularan među Azijatkinjama, ali sada se raširio u Europu i SAD.

Odgovara li svakoj ženi ovaj tip šiški? Frizeri kažu da odgovara. "Ne radi se toliko o obliku lica već treba uzeti u obzir oblik čela. Veće čelo znači žena može imati bilo koju vrstu šiški i duljinu, no žene s manjim čelom trebale bi se odlučiti za tanke i dulje šiške", objašnjava frizer Luke Hersheson za Glamourmagazine.co.uk. Prema Yuki i žene s malim čelom mogu imati šiške, obično se smatra da im ne pristaju, ali trebaju biti prozračnije i ostavljati nježan dojam.

Kao i kod svih vrsta šiški, važno je šiške šišati na suhoj kosi. Mokra kosa je teža od suhe i ne prikazuje stvarnu duljinu. No svaka žena koja se odluči za šiške treba znati da ih je važno uvijek stilizirati, a onda će svaka frizura izgledati sjajno. Još je jedna prednost ovih šiški je što je dovoljno samo napraviti razdjeljak na sredini dok se kosa suši. Kako izgledaju "prozirne šiške" uz različite duljine kose i frizure može se pogledati u nastavku.

Prozirne šiške s podignutom kosom

Ove šiške mogu se nositi s različitim frizurama, odlično pristaju uz podignutu kosu i mogu se stilizirati s različitim četkama.

Razbarušene šiške

Šiške mogu biti i vrlo ležerne za opuštene outfite u dnevnim i večernjim prilikama.

Platinaste prozirne šiške

Šiške će odlično pristajati uz različite boje kose poput ove platinaste.

Kraća kosa i šiške

Šiške se mogu nositi i s puno kraćom kosom, a jedino je važno da dobro pristaju licu.

Šiške i duga kosa

Frizura se može obogatiti i različitim pramenovima poput ovih, a razdjeljak može biti manji.

Prozirne šiške i obrnuti balayage

Kombinacije boja i šiški mogu biti različite poput ovog obrnutog balayagea.

Bakrene prozirne šiške

Bakrene nijanse su vrlo popularne ovo proljeće, a odlično pristaju uz ovu vrstu šminki.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.