Lijepi nokti

Proljetne manikure koje će biti totalni hit idućih mjeseci

Vedre boje, pastelne nježne nijanse, floralni motivi, ali i neki totalno novi dezeni obilježit će nadolazeće trendove u manikuri

shema-portraits-Gq-5bW1Ofrs-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Detalji čine razliku, a manikura je upravo detalj koji ti treba kao bi osvježila svoj outfit i pripremila se za proljeće koje je, evo ga, tu iza ugla iako trenutno ne izgleda tako...
Planiraš li ovih dana skoknuti na manikuru, u nastavku pogledaj kakvi se trendovi očekuju narednih mjeseci.

Image
Osunčani nokti

Malo sunca na noktima: Žute manikure nikad nisu izgledale bolje

Image
Foto: Unsplash

Naravno, nosit će se pastelne, nježne i vede boje, floralni motivi te uvijek prisutna francuska, ali i nešto odvažniji dizajni, totalno neobični uzorci te retro u svom najraskošnijem izdanju - nokti nalik na bakine skupe porculanske tanjure. No, slika govori tisuću riječi pa nećemo duljiti. Ovo su nadolazeći trendovi i inspiracija za tvoju proljetnu manikuru.

Mikro francuska manikura

Najveći klasik među manikurama dobiva svoje proljetno izdanje za 2023. Francuska manikura ove će sezone biti mikro. Bijela linija, kao i u originalu, ali puno tanja, nego inače. Mikro je makro hit.

Kao bakini porculanski tanjuri

Cvjetni, pastelni dizajn uvelike nalikuje motivima s retro porculanskih tanjura, a neke podsjeća i na tapete iz viktorijanskog razdoblja. Blake Lively nedavno je sličnu manikuru usporedila sa "starinskom bakinom tapetom", piše Bustle. Nokte uokviri zlatom i dobivaš savršenstvo.

Cvjetna livada

Cvijeće je proljetni klasik kada su manikure u pitanju, ali i sve ostalo. Ove godine u modi su livade i buketi, a ne samo cvjetne glavice. Buket divljeg cvijeća s ručno oslikanim lišćem, stabljikama i laticama oduševit će svakoga kome pokažeš svoje nokte, ali i manikerki donese nove klijentice. Naime, pravo je umijeće ručno slikati cvijeće na noktima.

Baršun

Sjajni baršunasti nokti također će biti veliki hit. Kako bi se dobio dojam baršuna, na nokte se, preko svjetlucavog laka, nanosi gusti, želatinasti nadlak. Kako bi baršunastoj manikuri dala proljetni štih, biraj nježne pastelne boje poput ružičaste, svjetlozelene i boje lavande.

3D nokti

3D manikure pružaju puno mogućnosti - mogu izgledati diskretno poput ovih zlatnih "alkica" na prvoj fotografiji i moramo priznati da nas je ta 3D manikura oduševila ili pak vrlo dramatično poput noktiju na drugoj fotki. Korak dalje možeš otići dodaš li kap neonskog laka, kao što možeš vidjeti na trećoj.

Povratak u '70-te

Cvjetići, vijugave "LSD" linije i perlice te kombinacija boja tipičnih za vrijeme u kojem su vladali hipiji, sastavni su elementi ove proljetne manikure.

'Clean girl' nokti

Uredna, minamilistička i elegantna, ova manikura idealna je za svaku priliku zbog čega je već neko vrijeme u modi. Sputilna i nenametljiva, indirektno će staviti nokte u prvi plan. Izgleda kao hidratantne kreme na noktima, a efekt glazure dobit ćeš kombinacijom prozirnog laka s metalik ledenom nijansom.

Šećerna glazura

Želiš li se poigrati s noktima, napravi manikuru inspiriranu omiljenim kolačom ili keksom, poput ove u nastavku. "Šećerna glazura" baš slatko izgleda na noktima.

Tirkizni nokti

Iako je tirkizna tipična ljetna boja koja savršeno pristaje preplanuloj koži, odličan je izbor za proljeće. Nosi u sebi energiju koja je prijeko potrebna kada zavlada proljetni umor. Samo jedan pogled na vlastite nokte i - budna si!