Jesi li znala?

Proizvodi za njegu kože koji nisu toliko korisni kao što smo mislili

Od trakica za mitesere i čišćenje pora do valjaka za lice, izdvojile smo nekoliko proizvoda za njegu lica koji uopće nisu učinkoviti

skincare-proizvodi.jpg
Foto: Pexels

Njega kože lica ključna je na kako bi nam koža uvijek izgledala sjajno i zato je vrlo važno obratiti pažnju na proizvode koje koristimo. Od odgovarajućeg sredstva za čišćenje lica pa sve do seruma i hidratantne kreme, puno je proizvoda koje koristimo na svakodnevnoj bazi i zato je važno da budu provjereni i kvalitetni.

Image

Jedna fotka otkrila što većina žena krivo radi kad je u pitanju njega kože

Često čujemo ili pročitamo na internetu o nekom novom "trendu" u njezi kože, poput trakica za mitesere i čišćenje pora ili valjaka za lice, no koliko su takve stvari zapravo učinkovite? Ispada da baš i ne čine preveliku razliku, a takvih je proizvoda zapravo i više nego što mislimo.

Zato, kako bi na vrijeme zaštitila svoju kožu, u nastavku saznaj sve o nekim proizvodima za njegu kože koji nisu baš učinkoviti onoliko koliko smo mislile da jesu, barem tako kažu dermatolozi i stručnjaci.

Trake za mitesere

Trake za mitesere, odnosno trake za čišćenje pora zapravo nisu toliko učinkovite kao što mislimo da jesu. Uglavnom, uklanjaju samo gornji sloj mrtvih stanica kože i mitesere. Osim toga, štetne su i mogu naštetiti našoj koži. U redu je koristiti ih otprilike jednom mjesečno, ali za dugoročne rezultate bolje je koristiti proizvode s retinoidima i pilinge sa salicilnom kiselinom.

Image
Foto: Pexels

Valjci za lice

Valjci za lice koje u posljednje vrijeme viđamo posvuda su, prema dermatolozima, vrlo precijenjeni. U njima, naravno, nema ništa loše, ali to je više za ljude koji vole iskustva i eksperimente. Nisu toliko učinkoviti i ne čine kožu glatkom i sjajnom, a jedino što mogu pomoći je da se riješimo viška tekućine. Ipak, umjesto toga možeš napraviti samo normalnu masažu lica.

Image
Foto: Pexels

Proizvodi s vitaminom E

Kada je riječ o vitaminu E, nema ništa štetno u vezi s njime, ali jednostavno je beskorisno kupovati proizvode za njegu kože s ovim jednim sastojkom. U redu je koristiti ga samo ako je pomiješan s drugim sastojcima.

Image
Foto: Pexels

Toneri

Povijesno gledano, toneri su se koristili za skidanje kože nakon brijanja. Dakle, ako koristiš dobro sredstvo za čišćenje lica i nakon toga nanosiš toner, to neće imati pozitivan učinak. Dermatolozi kažu da možeš jednostavno preskočiti ovaj korak.

Image
Foto: Pexels

Četke za čišćenje lica

Danas na tržištu postoji mnogo uređaja za čišćenje kože poput, primjerice, rotirajućih četkica. Nažalost, u njima se nalazi mnogo bakterija, a te četke također proizvode dodatne vibracije, što znači da zapravo mogu naštetiti koži lica. Zato je bolje koristiti lagane pilinge i kemijski piling kako bi izbjegla probleme s kožom.

Image
Foto: Pexels

Skupa hidratantna krema

Istina je da nema velike razlike između skupih i jeftinijih verzija hidratantne kreme, važno je samo da bude profesionalno testiran brend. Ona može biti s mirisom ili bez mirisa, ali hidratantna krema je samo hidratantna krema.

Image
Foto: Pexels