Jesi li znala?

Proizvodi za njegu kože koji nisu toliko korisni kao što smo mislili

Od trakica za mitesere i čišćenje pora do valjaka za lice, izdvojile smo nekoliko proizvoda za njegu lica koji uopće nisu učinkoviti

skincare-proizvodi.jpg
Foto: Pexels

Njega kože lica ključna je na kako bi nam koža uvijek izgledala sjajno i zato je vrlo važno obratiti pažnju na proizvode koje koristimo. Od odgovarajućeg sredstva za čišćenje lica pa sve do seruma i hidratantne kreme, puno je proizvoda koje koristimo na svakodnevnoj bazi i zato je važno da budu provjereni i kvalitetni.

Image

Jedna fotka otkrila što većina žena krivo radi kad je u pitanju njega kože

Često čujemo ili pročitamo na internetu o nekom novom "trendu" u njezi kože, poput trakica za mitesere i čišćenje pora ili valjaka za lice, no koliko su takve stvari zapravo učinkovite? Ispada da baš i ne čine preveliku razliku, a takvih je proizvoda zapravo i više nego što mislimo.

Zato, kako bi na vrijeme zaštitila svoju kožu, u nastavku saznaj sve o nekim proizvodima za njegu kože koji nisu baš učinkoviti onoliko koliko smo mislile da jesu, barem tako kažu dermatolozi i stručnjaci.

Trake za mitesere

Trake za mitesere, odnosno trake za čišćenje pora zapravo nisu toliko učinkovite kao što mislimo da jesu. Uglavnom, uklanjaju samo gornji sloj mrtvih stanica kože i mitesere. Osim toga, štetne su i mogu naštetiti našoj koži. U redu je koristiti ih otprilike jednom mjesečno, ali za dugoročne rezultate bolje je koristiti proizvode s retinoidima i pilinge sa salicilnom kiselinom.

shimmer fallback

Valjci za lice

Valjci za lice koje u posljednje vrijeme viđamo posvuda su, prema dermatolozima, vrlo precijenjeni. U njima, naravno, nema ništa loše, ali to je više za ljude koji vole iskustva i eksperimente. Nisu toliko učinkoviti i ne čine kožu glatkom i sjajnom, a jedino što mogu pomoći je da se riješimo viška tekućine. Ipak, umjesto toga možeš napraviti samo normalnu masažu lica.

shimmer fallback

Proizvodi s vitaminom E

Kada je riječ o vitaminu E, nema ništa štetno u vezi s njime, ali jednostavno je beskorisno kupovati proizvode za njegu kože s ovim jednim sastojkom. U redu je koristiti ga samo ako je pomiješan s drugim sastojcima.

shimmer fallback

Toneri

Povijesno gledano, toneri su se koristili za skidanje kože nakon brijanja. Dakle, ako koristiš dobro sredstvo za čišćenje lica i nakon toga nanosiš toner, to neće imati pozitivan učinak. Dermatolozi kažu da možeš jednostavno preskočiti ovaj korak.

shimmer fallback

Četke za čišćenje lica

Danas na tržištu postoji mnogo uređaja za čišćenje kože poput, primjerice, rotirajućih četkica. Nažalost, u njima se nalazi mnogo bakterija, a te četke također proizvode dodatne vibracije, što znači da zapravo mogu naštetiti koži lica. Zato je bolje koristiti lagane pilinge i kemijski piling kako bi izbjegla probleme s kožom.

shimmer fallback

Skupa hidratantna krema

Istina je da nema velike razlike između skupih i jeftinijih verzija hidratantne kreme, važno je samo da bude profesionalno testiran brend. Ona može biti s mirisom ili bez mirisa, ali hidratantna krema je samo hidratantna krema.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.