Jedna fotka otkrila što većina žena krivo radi kad je u pitanju njega kože

Pretjerano nanošenje proizvoda za njegu kože rasipno je i može ih učiniti manje učinkovitima - ali objava jedne dermatologinje savršeno pokazuje koliko proizvoda je uistino potrebno

Jedna fotka otkrila što većina žena krivo radi kad je u pitanju njega kože

Kad je u pitanju rutina njege kože, uvijek treba uzeti u obzir nekoliko stvari. Moraš odrediti svoj tip kože kako bi uopće pronašla najbolje proizvode za sebe, poštovati ispravan redoslijed nanošenja i razlikovati razliku između učinkovite jutarnje i večernje rutine.

Image

Odlične hidratantne kreme za suhu kožu lica, već od 20 kuna


Ali što je s količinom proizvoda koju koristimo?

Ako ne koristiš dovoljnu količinu, nećeš postići puni učinak svojih proizvoda. S druge strane, ako primijeniš previše, te formule mogu biti jednako neučinkovite, a mogu biti i gubitak proizvoda, ali i novca.

Kako bi nas sve riješila zbunjenosti, dermatologinja Kemi Fabusiwa i direktorica klinike Joyful Skin Clinic, na svom Instagramu objavila je fotografiju koja pokazuje točnu količinu proizvoda za njegu kože koje bismo trebali nanositi na lice.

U opisu objašnjava koju količinu trebamo koristiti ovisno o proizvodu za lice: od sredstva za čišćenje, maske, seruma, kreme za oči pa do hidratantne kreme i SPF-a, kao i gdje točno nanijeti koji.


Sredstvo za čišćenje: Ne budi sramežljiva sa sredstvom za čišćenje. Za dvostruko čišćenje potrebna je dvostruka količina prikazana na fotografiji. Čišćenje od 60 sekundi zaista čini razliku i osigurava da se pore duboko očiste.

Maska od gline: Masku od gline ne treba nanositi na cijelo lice. Ako primijetiš velike, začepljene pore samo na svojoj t-zoni, tada bi je samo tamo trebala primijeniti.

Serum: Dovoljno da pokrije sva područja lica. Ne treba pretjerivati. Hijaluronska kiselina izvrstan je zimski serum. Niacinamid je još jedna izvrsna alternativa. 

Krema za oči: Pokušaj koristiti okoloočne kreme koje imaju aktivne sastojke koji stvarno djeluju, poput retinola. Inače u osnovi stavljaš višak hidratantne kreme ispod očiju koja može pridonijeti millijama, odnosno bijelim kvržicama. Koristi samo male količine. Tapkaj, nemoj trljajti.

Hidratantna krema za lice: Što je više hidratantne kreme, to je veselije ovo zimsko razdoblje. Pokušaj uključiti sastojke kao što su hijaluronska kiselina i keramidi.

SPF: Nemoj prespavati zaštitni faktor ove zime. UV prodire kroz oblake i prozore i još uvijek je važan tijekom dana. Pogotovo ako patiš od hiperpigmentacije. 


"Prekomjerna upotreba određenih proizvoda za njegu kože može dovesti do iritacije, izbijanja prištića, ali i gomilanja proizvoda na licu", objasnila je dr. Fabusiwa za Stylist. "Gomilanje u njezi kože događa se kada proizvode nanosite jedan na drugi, ali umjesto da se upiju u epidermu, spajaju se u male kuglice koje zapravo ne izvršavaju svoju potrebnu funkciju, što je čisto bacanje novca."

"Kad je u pitanju njega kože - ponekad je manje više", istaknula je dermatologinja i također naglasila još dva važna čimbenika u rutini njege kože: redoviti piling i omogućavanje proizvodu da prodre u kožu prije nego što krenemo na nanošenje sljedećeg.

"Redoviti piling je važan kako vaši proizvodi za njegu kože ne bi 'sjedili' na grubom sloju kože, već da bi imali veće šanse da uđu u donje slojeve kože", kaže ona.

"Da biste maksimalno iskoristili svoje proizvode za njegu kože, trebali biste omogućiti dovoljno vremena između svakog koraka vaše rutine. Dajte si dovoljno vremena da se svaki proizvod upije i osuši prije nanošenja sljedećeg. Možete pokušati ubaciti neke druge obaveze između svakog koraka, kako biste svakom proizvodu dali dovoljno vremena da se upije u kožu, na primjer, četkanje zubi ili planiranje odjevne kombinacije između koraka."

Ako ništa drugo, trošenje više vremena na brigu i njegu o svojoj koži nije nužno loša stvar. Baš suprotno. Samo se treba dobro organizirati. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.