Jesenski trendovi

'Pepeljuga plava' nova je hit boja kose ove jeseni

Ove jeseni do izražaja će posebno doći popularno zvana pepeljuga plava - kremasta nijansa plave kose koja odiše luksuzom, a koja je malo mekša od platinaste i ledene plave koje su posljednjih godina bile u trendu

profimedia-0498031313.jpg
Foto: Profimedia

Ako si mislila da će nas izrasli korijeni uzrokovani lockdownom spriječiti da ponovno održavamo plave nijanse cijelom dužinom kose - bila si u krivu.

Image
Neobična i prekrasna

'Rose blonde' boja kose pravi je ljetni hit

Dok su se neke od nas odlučile za hrabre, svijetle boje - uključujući plavu, ružičastu i zelenu sa istaknutim pramenovima, druge su izabrale prirodniji, ali ništa manje privlačniji izgled.

"Ponovno će biti veći pomak prema plavim nijansama", kaže profesionalni frizer Luke Hersheson za Glamour. "Mislim da ljudi žele uljepšati i posvijetliti stvari. Žele se osjećati svjetlije i podignuto, a svijetla boja može imati zaista taj snažan učinak koji podiže raspoloženje."

Nijansa za koju predviđa da će zaista doći do izražaja ove jeseni savršena je kombinacija moderne nostalgije. "Mislim da će biti prisutne fantazijske nijanse inspirirane Pepeljugom, popularno zvane Pepeljuga plava", kaže on. To znači luksuznu kremastu boju koja je malo mekša od platinaste i ledene plave koje smo posljednjih godina često viđali.

To je idealna početna nijansa za one koji prvi prelaze na plavu boju izbjeljivanjem (Emily Ratajkowski i Kaia Gerber samo su neke od slavnih dama koje su nedavno prešle na svjetlije nijanse), a laskava je i nosiva opcija za žene s tamnijim crtama lica - kremasta plava omiljena je među prirodnim brinetama poput Lily James (usput rečeno, Disneyeve najnovije Pepeljuge), Emme Roberts, Beyoncé i Serene Williams.

Međutim, ako tražiš nešto s manje predanosti, Hersheson kaže da samo osvjetljavanje pramenova za nekoliko nijansi može napraviti veliku razliku. Što se tiče veteranki plavuša, to je super način da osvježiš kosu i vratiš boji kose stari sjaj.

U svakom slučaju, njega kose će biti ključna. Zaštitni znak sanjive Pepeljuge plave je njegovani i sjajni izgled, što znači da je uz redovite posjete frizerskom salonu od velike važosti i kvalitetna njega kose kod kuće.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.