Ovi korejski beauty trikovi jamče porculansku put i brišu bore

Odlično je to što ne moraš ni kune potrošiti na skupe proizvode za njegu lica kako bi izbrisala bore i zategnula kožu

Ovi korejski beauty trikovi jamče porculansku put i brišu bore

Žene diljem svijeta zavide ženama Dalekog istoka na njihovoj blistavoj koži i predivnoj puti. Čak postoji i naziv u svijetu kozmetike K-beauty, a odnosi se na korejsku ljepotu i sve ono što za njegu kože koriste žene u Koreji.

Image

Sedam genijalnih beauty trikova u kojima je čaj glavna zvijezda


Image


(FOTO: Profimedia.hr)

Želiš li porculansku put, zategnuto i blistavo lice bez bora koje će još dugo odolijevati zubu vremena, uvrsti ove korejske beauty trikove u svoju dnevnu rutinu njege lica.

Za to ti treba uobičajena krema za lice koju koristiš i par minuta vremena dnevno. 

Čišćenje lica

Lice čisti krpicom od grubog pamuka, namočenom u toplu vodu kako bi napravila eksfolijaciju i dubinski očistila kožu. Pritom ju i masiraj, koristeći kružne pokrete. U roku od dva tjedna koža će ti postati zategnutija. 

Image


(FOTO: Pexels)

Facijalna joga

Joga lica ili facijalna joga sve je popularnija na Zapadu. Žene Dalekog Istoka provode ju na dnevnoj bazi. Sve što trebaš je izgovarati samoglasnike, pri čemu ćeš posebnu pažnju posvetiti ustima, odnosno sa svakim samoglasnikom ih potpuno otvoriti razgibati. Ova vježba koju možeš provoditi bilo kad i bilo gdje - dok si za računalom, dok kuhaš ili gledaš TV potiče mikrocirkulaciju lica, osobito područja oko usana i samih usana. Postoji još mnoštvo vježba facijalne joge, a možeš ih naći na YouTubeu.


Tapkanje

Ova pomalo neobična praksa pomoći će ti prevenirati pojavu bora. Nakon što na lice naneseš kremu, jagodicama je dodatno utapkaj u lice, od brade preko obraza i nosa do čela. Tapkanje ne samo da će potaknuti cirkulaciju na licu, već ga i dodatno hidrirati zahvaljujući kremi.

Osim tapkanja, kremu možeš umasirati uz određene pokrete koji će ti pružiti facelifting. Pogledaj tehniku u videu: