Ljeto u kosi

Ljetni hit koji ćemo viđati posvuda: Osunčana plava kosa

Ovog ljeta nosi se plava kosa, i to ne bilo kakva - svijetla i osunčana nijansa najveći je trend među bojama

plavakosa.jpg
Foto: Unsplash

Ljeto je stiglo, a s dolaskom ljeta svi smo željni promjene, posebno kada se radi o frizurama i boji kose. Opće je poznato da svakog ljeta kosa malo posvijetli od sunca, a upravo će takva nijansa ove sezone biti najveći hit među frizurama - osunčana i svijetla plava kosa.

Image

Fatalna plava kosa: Evo zašto su prirodne plavuše toliko posebne

Ovo je odlična vijest za sve plavuše koje već imaju takvu nijansu ili one koje svoju plavu kosu žele još više posvijetliti, jer ova boja kose preplavila je Instagram, ali i sve ostale društvene mreže.

"Plavušama je bilo teško u karanteni kada su saloni bili zatvoreni, pa sada, kada su se ponovno otvorili, one žele postati svjetlije, odvažnije i plavije", za GLAMOUR je otkrila stilistica Harriet Muldoon iz londonskog salona Larry King. "Zapanjena sam brojem klijentica koje žele postati plavuše. Čak su i moje klijentice brinete tražile svjetlije tonove - bilo što čime bi se istaknule u gomili", dodala je.

I ispostavlja se da nije u krivu. Oznaka #blondetransformation, ili "transformacija u plavušu" dosegla je 8,4 milijuna pregleda na TikToku, a pojam "kako ću izgledati s plavom kosom" na Google pretraživaču je porastao za 80%.

No, što je to toliko posebno kod svijetle i osunčane plave nijanse da su žene toliko "poludjele" za ovom bojom? Pod izrazom "sunčano" misli se na svijetlu plavu kosu sa zlatnim podtonom. Dakle, to je svijetla zlatna nijansa koja podsjeća na sunce, a koja je stvorena za ljetno vrijeme koje je pred nama.

Međutim, kao i uvijek kada je riječ o plavoj kosi, postavlja se neugodno pitanje štete, upravo zbog izbjeljivanja kose. Važno je odabrati dobrog frizera koji zna što radi, a postoje i brojne formule i tretmani koji pomažu u zaštiti kose tijekom kemijskog bojanja i izbjeljivanja.

Dakle, uz malo njege i odgovarajućih proizvoda ta njegu kose, prekrasna, osunčana plava nijansa dostupnija je nego ikad.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.