Osnovni make up proizvodi koje Francuskinje poslije 50-te obožavaju

U čemu je tajna bezvremenske ljepote francuskih žena i kako tako dobro nose godine?

Osnovni make up proizvodi koje Francuskinje poslije 50-te obožavaju

Francuskinje su poznate po svojoj klasičnoj ljepoti, oko koje kao da se ne moraju puno truditi, te po profinjenom modnom ukusu. One kao da se rađaju s tim. Čini se kako Francuskinje ostaju vjerne nekim beauty proizvodima i nisu povodljive što se tiče kozmetičkih trendova.

shimmer fallbackOvo se osobito odnosi na žene iznad 50 godina, kao što su glumica Isabelle Huppert, bivša francuska prva dama i model Carla Bruni te urednica magazina Vogue Paris Emmanuelle Alt. Sve te žene uspijevaju stariti kao dobra boca vina, one ne gube na ljepoti niti žrtvuju stil zbog godina te uvijek izgledaju fantastično. Istina je ta kako žene iznad 50-te u Francuskoj naprosto zrače samopouzdanjem i nikome se više ne moraju dokazivati. Njihova je rutina uljepšavanja klasična- šminka je uvijek sofisticirana i vode se onom kako je manje više.

Donosimo popis makeup proizvoda kojima će Francuskinje uvijek biti vjerne.

Diorova maskara

Iako je tržište preplavljeno raznim maskarama i stalno dolaze nove, Francuskinjama će ovaj izbor uvijek biti lak – na svoje trepavice najradije nanose Diorovu maskaru, u dva, najviše tri sloja.

shimmer fallback

Guerlainov bronzer

Ako pitaš Francuskinje, nijedan bronzer nikada neće zamijeniti ovaj. Guerlainov bronzer njeguje kožu, što je osobito važno za žene iznad 50-te jer zrela koža traži dodatnu hidrataciju.

shimmer fallback

Armani crveni ruž

Ruž je jedan od najvažnijih Makeup proizvoda u toaletnoj torbici svake Francuskinje, a pogotovo onaj crveni. Zrelije žene ne moraju se odreći omiljenog crvenog ruža, ali trebaju dobro odabrati nijansu, ovisno o tonu kože lica i nijansi zubi. Žene iznad 50-te najradije koriste Armanijev ili Chanelov ruž, u hladnijim tonovima.

shimmer fallback


Giorgo Armani, Rouge D'Armani Matte ruž, Lucky Red 

YSL highlighter

Francuskinje su potpune ovisne o poznatom highlighter-u YSL Touche Eclat. Ne izlaze iz kuće bez da ga stave na lice. Ovaj highlighter u olovci koji istovremeno i hidratizira kožu, dodat će diskretne svjetlucave čestice licu, ali bez šljokica ili sjaja.

shimmer fallback

Chanel jenilo

Francuskinje će oči uvijek najradije naglasiti Chanelovim sjenilom, osobito zlatnim, brončanim i zemljanim tonovima te u boji šampanjca koje mogu poslužiti za dan, ali i za večernji izlazak.

shimmer fallback


Chanel Les 4 Ombres Multi-Effect Quadra sjenilo

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.