10 veličanstvenih

Najbolji od najboljih: Parfemi koji su obilježili prošlo desetljeće

Najbolji parfemi po izboru stručnjaka -svaki od ovih parfema dobio je nagradu kao najbolji parfem godine, a kada vidiš o kojim se parfemima radi sigurno ćeš se složiti

laura-chouette-HZp_vOJBBps-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Vjerujemo kako i ti obožavaš sezonu dodjela nagrada. Uz sve Emmyje, Oscare i Grammyje svake se godine dodjeljuje još jedna posebna nagrada koja nema veze s glumom ili glazbom nego našim omiljenim parfemima. The Fragrance Foundation svake godine sponzorira nagradu za najbolji parfem godine, a ova je nagrada jednako prestižna kao i Oscar u filmskom svijetu.

The Fragrance Foundation osnovana je 1973. godine, a od tada svake godine nagrađuje jedan parfem prestižnom FiFi nagradom. Osim glavne kategorije, nagrade se dodjeljuju i za najbolji dizajn, najbolju marketinšku kampanju, ali i najbolje tehnološko dostignuće. Mnogi od naših omiljenih parfema osvojili su nagradu za parfem godine koja s dijeli u tri kategorije: luksuzni parfem, prestižni parfem i popularni parfem.

Mi smo izdvojile 10 pobjednika ove tri kategorije koji su nas osvojili i koje većina od nas ima u svojim kozmetičkim torbicama. Je li i tvoj omiljeni parfem jedan od onih koji je obilježio prošlo desetljeće provjeri u nastavku.

2010 - Lola Marc Jacobs

Lola by Marc Jacobs je seksi, elegantan, neodoljiv i senzualan ženski parfem. Ovaj parfem se otvara notama ružičastog papra, kruške i grejpa. U srcu ovog ženstvenog, strastvenog i privlačnog parfema su božur, geranij i ruža, dok se osnova parfema sastoji od mješavine nota vanilije, mošusa i tonke.

2011 - Gucci Guilty

Uživaj u potpunosti u svojoj slobodi i nezavisnosti. S ovim parfemom nikada više nećeš dopustiti da te sputavaju konvencije. Na početku mirisa pozornost privlači mandarina, savršeno usklađena s bergamotom. Citruse nadopunjava pikantan ružičasti papar, s kojim stvaraju uistinu sjajan uvod. Nakon kratkog vremena osjetit ćeš opojan jorgovan, pelargoniju i voćne note predvođene sočnom breskvom.

2012 - Violet Blonde Tom Ford

Luksuzni parfem Violet Blonde krase gornje note lista ljubičice, ružičasti papar i mandarina dok su srednje note iris, korijen irisa i jasmin. Bazne note su jelenja koža, mošus i cedar koji traju satima na koži.

2013 - DOT Marc Jacobs

Još jedan legenadrni parfem koji nam je predstavio Marc Jacobs. DOT je razigrana kombinacija mirisa crvenih bobica, pitaje, kokosa i jasmina, zaokružena notama mošusa i vanilije.

2014 - Armani Rose d’Arabie

Rose d’Arabie veličanstvena je posveta damašćanskoj ruži, utjelovljenju elegancije. Od prelijevajuće crvene do svilenkasto zlatne, sve nijanse ove ruže naglašavaju njezin senzualan oblik. Toplu, pikantnu i blistavu notu šafrana prožimaju profinjeni akordi pačulija i drvenastih nota, obavijenih zagonetnim velom raskošnog jantara i akorda vanilije.

2015 - Taylor Swift Incredible Things

Da i zvijezde znaju napraviti dobar parfem potvrdila je Taylor Swift. Njezin najpopularniji miris krase mošusne i puderaste note, grejp, vanilija i ružičasti papar.

2016 - Marc Jacobs Decadence

Marc Jacobs je uz Tom Ford najnagrađivaniji parfem kroz godine. Decadence je još jedan parfem koji nije samo oduševio notama šljive, šafrana, irisa i bugarske ruže nego i jedinstvenim pakiranjem u obliku torbice.

2017 - Yves Saint Laurent Mon Paris

Omiljeni Yves Saint Laurent miris poziva te da izgubiš svoja osjetila u naopako okrenutom Parizu. Između strasti i slobode, smjelosti i ženstvenosti, miris pomješane senzulanosti bijelog mošusa i hipnotizirajućih akorda Dature te intenzivnog i iznimnog pačulija. Inspiriran modernom zamamnošću i smjelim stilom Yves Saint Laurent Mon Paris miris je gorućih ljubavnika koji žive i vole ludo.

2018 - Gucci Bloom

Gucci Bloom miris je osmišljen da se otvara poput svoga imena. Kreativni direktor zamislio je miris kao bogat vrt pun različitog cvijeća i te opojnih mirisa. Autentičnost je osmišljena kroz visoko koncetrirane prirodne sastojke. Note cvatu kao koncetracija cvijeća, jedinstven izričaj u svijetu sastojaka koji donosi novo olfaktorno iskustvo. Prirodna tuberoza iz Indije je povezana sa jasminom. Ekstrakt pupa jasmina, koji je dobiven dosad nekorištenom metodom ekstrakcije koja spaja prirodne odlike jasmina i njegovih molekula da ostavi osjećaj svježega mirisa na koži.

2019 - Ariana Grande Cloud

Ariana Grande Cloud zaludio je žene diljem svijeta. Ariana Grande Cloud je radosna, nova mirisna kreacija nadahnuta optimizmom i nadom. Ovaj zarazni miris otvara se sanjivom mješavinom primamljivog cvijeta lavande, sočne kruške i vodenog bergamota. Senzualni mošusi i kremasta šuma dodaju kašmir poput osjećaja koji zavodi osjetila.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.