Vrijeme je za promjenu

Od boba do 'baby' šiški: Ove frizure će svi nositi u 2021.

Ako si u potrazi za novom frizurom koja će privlačiti sve poglede, imamo pet prijedloga

babyšiškeftw.jpg
Foto: Instagram

Nova godina, nova ja - moto je za 2021. godinu

Kako ostavljamo 2020. godinu iza sebe, vrijeme je da iza sebe ostaviš svoj dosadni karantenski rep, pundžu ili traku za kosu.

Image

Nikad ne izlaze iz mode: Frizure kojima se uvijek rado vraćamo

Umjesto toga, stručnjaci za kosu žele da pokažeš novu godinu započneš s novom verzijom sebe. Bilo da se radi o rezanju samo nekoliko centimetara ili o malo hrabrijoj odluci, sada je idealno vrijeme za novu frizuru.

Budući da nam je nova godina praktički iza ugla, istražile smo koji će trendovi u kosi vladati 2021. godine. Siječanj je oduvijek označavao promjene, a ovoga puta, veselimo im se više nego ikad.

Bob - iza kraći, a sprijeda duži

Ako imaš gustu kosu, nemoj se bojati jer ovaj tip boba napravljen je baš za tebe. Koketni, zabavni izgled poigrava se valovima i kovrčama, a da ne izgleda previše mladoliko. "Straga kraći, a sprijeda duži bobovi najbolji su za čvršće ili gušće teksture, jer i dalje nude volumen, ali oduzimaju malo tog volumena straga, stvarajući mekši oblik", objasnila je za portal Health stilistica Mia Emilio. "Kod kovrčave kose malo kršimo pravila i dodajemo više slojeva nego kod tradicionalnog boba kako bismo izbjegli oblik trokuta", dodaje.

Nekoliko nijansi boje po tvom izboru

Ako si raspoložena za veliku promjenu kod boje kose, trenutno su u trendu različite nijanse iste boje kose. Kako bi to ostvarila, samo se dogovori s frizerkom ili frizerom za glavnu boju i prepusti se u stručne ruke.

"Kod ove frizure važno je dobro raspodijeliti nijanse, nanositi ih pažljivo i ne se previše udaljiti od glavne boje ostalim nijansama", objašnjava koloristica Julie Cornejo. Dakle, ovisno o izboru boja, ova frizura može biti nježna ili naglašena. Izbor je na tebi.

Pepeljasti tonovi

Bez obzira na to hoćeš li slučajno ili namjerno postati sivokosa, stručnjak za kosu Oliver Adams ističe sive i srebrne nijanse kao jedan od najvećih trendova u kosi za sljedeću godinu. "Nastavljamo s trendom zabavne i egzotične boje kose, ali sa svijetlih ružičastih prelazimo na pepeljaste tonove, poput sive, srebrne i boje ugljena", kaže Adams za Health.

Kosa do ramena

Nova godina definitivno je vrijeme za obnavljanje, a ako si oduvijek imala dugu kosu, želiš promjenu, ali i zadržati dužinu, kosa u razini ramena izvrsna je opcija za osvježenje bez rizika. "Kosa do ramena je win win frizura. Dovoljno je duga da je možete zavezati u slatki rep ili punđu, a dovoljno kratka da možete osjetiti olakšanje i promjenu i da sama po sebi čini frizuru", kaže stilistica Mia Emilio.

''Baby' šiške

Pomalo mladenačka i pomalo pankerska, kosa s baby šiškama već je sada veliki trend zahvaljujući seriji 'Damin Gambit', a sljedeće će godine samo postati još traženija, i to na bilo koju dužinu. "Mnoge klijentice u posljednje vrijeme žele kratke šiške jer traže način da uljepšaju svoj stil i ožive svoj izgled", ističe stilistica. Budući da su šiške jednostavan način da promijeniš frizuru u trenu, itekako se preporučuju u ovom prijelazu za 2021. godinu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.