Novi-stari trendovi

Vratile su se devedesete: Pet trendi frizura koje ćemo nositi ovog proljeća

Popularne frizure iz devedesetih vraćaju se na velika vrata, a njih pet ovog su proljeća veliki trend i viđamo ih posvuda

trendifrizure.jpg
Foto: Instagram

Instagram je već odavno mjesto na kojemu se rađaju trendovi, što oni modni, što oni iz svijeta ljepote, a u posljednje vrijeme na njemu smo prvo mogli vidjeti i nekoliko novih trendova kada je riječ o frizurama - točnije njih pet.

Image
Novi-stari trend koji obožavamo

Vratila se 'fen frizura' kakva se nosila devedesetih

Čini se da svi, od najmodernijih i najpoznatijih zvijezda do influencera, nose pet istih frizura, koje su toliko šik i jednostavne za napraviti da nije ni čudo zašto ih svi toliko obožavaju.

Također, svaka od tih frizura nadahnuta je devedesetima, što je, s obzirom na renesansu mode i make up-a iz devedesetih, također nešto što nas nimalo ne iznenađuje. No ono što je najbitnije je to da su ove frizure toliko slatke i jednostavne da ih svatko može napraviti, a u nastavku saznaj o kojim je frizurama riječ.

Uvijeni vrhovi

Ako postoji jedna frizura oko koje bi se sve zvijezde mogle složiti, to je ova. Baš svi, od Kim Kardashian do Ariane Grande i Millie Bobby Brown, nose ovu retro frizuru nadahnutu devedesetima, a možeš ju napraviti i ti, uz odgovarajući alat poput sušila i četke za kosu ili pegle, i neki lagani lak za kosu koji će frizuru držati na mjestu.

Peglom prijeđi po cijeloj dužini kose, a kada stigneš do vrhova, lagano ih uvij. Lak za kosu je nužan kad je riječ o zadržavanju vrhova uvijenim, stoga ga nikako ne zaboravi nanijeti.

Dvije pletenice koje uokviruju lice

Ovo je možda najpopularnija frizura na Instagramu i nevjerojatno ju je lako postići. Moraš samo isplesti prednje dijelove kose s obje strane lica. Svaku pletenicu učvrsti prozirnom gumicom, dodaj malo laka za kosu i gotova si.

Uredna punđa

Crveni ruž na usnama, istaknuti crni eyeliner i uredna punđa - to su tri trenda koja nikad ne stare, bez obzira na to koliko ih često vidjeli ili u kojim varijacijama - oni su bezvremenski. Elegantna uredna jedan je od tih trendova, vrlo se jednostavno napravi i uvijek će ti dodati dašak profinjenosti.

Frizure s maramom

Šalovi i marame odličan su dodatak za kosu - nose se u različitim veličinama, bojama i grafikama i na raznim frizurama, a najbolje je nositi ih na prirodnu i raspuštenu kosu.

Podignuta frizura s kopčom

Ovo je još jedna frizura iz devedesetih koja je ove godine doživjela svoj veliki povratak i ne može biti jednostavnija. Jedino što moraš napraviti jest kosu složiti u punđu na stražnjoj strani glave i stegnuti ju velikom kopčom.