Novi-stari trend koji obožavamo

Vratila se 'fen frizura' kakva se nosila devedesetih

Glamurozna "fen frizura" kakva je bila pravi hit u devedesetima opet se nosi, a pristaje baš svim duljinama

90frizura.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Posljednjih nekoliko desetljeća svijetom ljepote vladao je minimalizam i casual stil - uređene frizure zamijenile su punđe i jednostavne frizure, olovke za usne zamijenili su nježni balzami za usne, a prirodan izgled postao je privlačniji od jakog make up-a. Ipak, vrijeme je da jednostavnost padne u zaborav, barem kada je riječ o frizurama, jer na pomolu je novi trend - glamurozna "fen frizura" kakva je bila pravi hit u devedesetima.

Image
Idealne za tanku kosu

Lažni volumen: Pet frizura koje stvaraju efekt bujnije kose

Iako smo u posljednje vrijeme viđali sve više frizura inspiriranih sedamdesetima - od popularnog i pomalo neurednog "shaga" pa sve do "waft fringe" šiški, devedesete se vraćaju na velika vrata kada je u pitanju frizura. Popularna "fen frizura" podsjeća na frizure kakve su nosile supermodeli Cindy Crawford i Claudia Schiffer dok su dominirale modnim pistama, a ova je frizura glamurozna, sa sjajem i volumenom kakav smo uopće zaboravile da postoji.

Ovaj stil danas nose svi - od influencerice Emme Chamberlain koja je svoj uobičajeni look zamijenila uglađenom "fen frizurom" iz devedesetih s uvijenim vrhovima, pa sve do TikTokerice Addison Rae koja je pomoću ove frizure svojoj kosi dala dodatni volumen.

Iako je ova frizura definitivno jedna od onih u koje je potrebno uložiti malo truda - za postizanje ove frizure bit će ti potreban fen, okrugle četke i vikleri - rezultat zaista vrijedi svakog truda, a najbolja stvar je da ovu frizuru može nositi svatko, bilo da imaš dugu ili kratku kosu. Takva frizura s vrhovima feniranim prema unutra izgleda sjajno na bob frizuri Kim Kardashian, a klasična "fen frizura" odlično izgleda i na duljoj kosi glumice Isabele Merced.

"Fen frizura" je kao trend prihvaćena i na TikTok-u, a TikTokerica Lilly van Brooklyn pokazala je kako ona stilizira svoje sjajne i bujne plave lokne. U videu koji je skupio preko pola milijuna lajkova, ona objašnjava kako je dobro ošišana kosa također važna za postizanje izgleda i pokazuje kako to ona čini.

Popularna "fen frizura" koja izgleda kao da si izašla iz frizerskog salona osvojila nas je i definitivno ćemo je isprobati, a ti?

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.