Definicija nostalgije

Punđa iz devedesetih - trend koji se vraća na velika vrata

Čupava punđa iz devedesetih koji karakterizira cik-cak razdjeljak ponovno je moderna, a evo i kako ju napraviti

punda-90.jpg
Foto: Unsplash
Play logo

Sigurno je reći da većina beauty trikova, savjeta i trendova danas dolazi s TikToka, a posljednji među trendovima koje je iznjedrila ova društvena mreža je trendi punđa iz devedesetih. Beauty trendovi iz devedesetih u posljednje su vrijeme veliki hit, a najnoviji trendi look koji je osvojio TikTok je definicija nostalgije. Riječ je o punđi s cik-cak razdjeljkom kakav nismo vidjeli već sigurno 20 godina i u potpunosti nas je osvojio.

Play logo
Image
Novi-stari trendovi

Vratile su se devedesete: Pet trendi frizura koje ćemo nositi ovog proljeća

Za sve je zaslužna TikTokerica Shania, koja je prikupila više od pola milijuna pregleda na svom videu kreirajući nisko spuštenu punđu, koju je nazvala svojom "omiljenom frizurom". Kosu je najprije podijelila u cik-cak razdjeljak prije nego što ju je skupila unatrag kopčom i ostavila labave vrhove kako bi oblikovala savršenu punđu. Cijeli postupak snimila je na TikToku, tako da sada svatko može rekreirati ovaj look.

Za vrhunsku teksturu iz devedesetih, dodala je nekoliko kovrči, a kako bi postigla ekstra uglađeni retro izgled, svoj je razdjeljak sigurno zapečatila pomadom i četkicom. Objava je prikupila mnogo komentara od nostalgičara devedesetih, a jedna od pratiteljica je napisala: "Stalno sam nosila ovakvu kosu u srednjoj školi u devedesetima".

Play logo

Ovakvu su frizuru krajem devedesetih nosile brojne poznate face, a među njima i glumica Mandy Moore, koja je ostavila dva pramena sprijeda, s iz punđe su joj virili vrhovi kose.

Devedesete i dvijetisućite bile su pune legendarnih trenutaka ljepote, pa nas ni ne čudi što se vraćaju - nova generacija sada će otkriti sve radosti smeđe olovke za usne, Space Girls svemirskih punđica i kopči u obliku leptira. A ako si velika ljubiteljica punđi, u nastavku pronađi inspiraciju za još neke fantastične lookove.

Play logo

Pramenovi koji uokviruju lice

Punđa na vrhu glave ne mora biti frizura koju nosiš samo one dane kada imaš masnu kosu - može izgledati itekako sjajno i kad sprijeda izdvojiš dva pramena koji će ti uokviriti lice.

Zalizana punđa

Za elegantan look u svakoj prilici odluči se za zalizanu punđu - svu kosu skupi na vrh glave, a kako bi postigla sjaj, učvrsti ju lakom za kosom i nanesi malo gela.

Play logo

Neuredna punđa

I neuredna punđa može izgledati itekako šik u svakoj prilici. Vrlo je jednostavna za napraviti i s njom ne možeš pogriješiti.

Play logo

"Spiky" punđa

Punđa iz koje vire pramenovi slična je punđi iz devedesetih, ali izgleda malo elegantnije - sve što trebaš je svezati kosu u punđu tako da vrhovi kose vire iz nje.

Niska punđa

Elegantna i bezvremenska, niska punđa frizura je s kojom ne možeš pogriješiti - možeš ju nositi svaki dan, ali i u posebnim prilikama.

Play logo
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.