Nema više dugog čekanja: Trikovi uz koje će se lak za nokte brže osušiti

Nekad nemamo vremena čekati da se lak osuši pa često zbog nestrpljivosti uništimo manikuru. Evo kako to izbjeći

Nema više dugog čekanja: Trikovi uz koje će se lak za nokte brže osušiti

Iako će se saloni uskoro otvoriti, pitanje je kad ćemo doći na red za manikuru. Vjerojatno si do sad napravila DIY manikuru pa nema razloga zašto ju ne bi i ponovila. Ipak, vježbom se dolazi do savršenstva i moguće da će postati toliko dobro pa ćeš i uštedjeti novce kad karantena u potpunosti završi.

No, vjerojatno izgubiš dosta vremena čekajući da se lak osuši i na kraju, kad pomisliš da je dovoljno vremena prošlo, razmažeš lak.  Ali ima par stvari koje možeš napraviti kako bi ubrzala proces sušenja.

Image

Savršena manikura kod kuće u samo 10 jednostavnih koraka


"Ključno je razumjeti da se lak 'suši' isparavanjem otapala", objasnila je nail art stručnjakinja Jenni Draper za stylist.co.uk. "Za ovo je potrebno vrijeme. Neki se lakovi suše brže od drugih."

Najbolje rješenje je da svaki nokat nalakiraš u tankom sloju. "Prvi nokat trebao bi biti suh do trenutka kada nalikiraš zadnji nokat. Ako nije, lakiraš nokte predebelo", objašnjava Draper.

Pored tanjeg sloja, 'spas' za brzo sušenje laka je jedan aparat koji sve imamo kod kuće: sušilo za kosu. "Kada ga staviš na hladni zrak, sušilo za kosu će ubrzati vrijeme sušenja laka", kaže Draper. "Ali nemoj ga staviti na najjaču brzinu jer tako može doći do crtica zbog prejake snage. Spore i hladne postavke najbolji su izbor."  


via Giphy


Možda si čula za trik koji kruži internetom - uranjanje noktiju u posudu s hladnom vodom. Draper kaže da to ne djeluje jer je lak za nokte polimer, nastao kemijskom reakcijom. "Spuštanje temperature snižava brzinu kemijske reakcije, i to zapravo usporava isparavanje otapala u laku i povećava vrijeme potrebno da se lak osuši."

Još jedan česti mit je korištenje baby ulja kako bi se ubrzalo sušenje. Ako si već isprobala taj trik, vjerojatno znaš da je jedino u čemu ono pomaže mekša kožica oko noktiju

Osim tankih slojeva i sušila za kosu, Draper preporučuje korištenje proizvoda za brzo sušenje - lakova, ulja, sprejeva. "Ova sredstva za brzo sušenje sadrže otapala koja brzo isparaju i povlače tekućinu iz laka zajedno s njima." 


via Giphy


Dobro je poslušati jednostavne savjete stručnjakinje, a mi ti donosimo i naš izbor proizvoda za brzo sušenje laka:

essence sprej za brzo sušenje laka Express Dry Spray - 21,90 kn

Image


Express sprej za brzo sušenje osigurava da se umjetnička djela na tvojim noktima osuše još brže. Ubrzava vrijeme sušenja laka za nokte i ljepila i poboljšava tvoj stil s dodatkom sjaja.

Douglas Nail Care Drop Dry - 54,90 kn

Image


Ove kapi za sušenje posebno su formulirane kako bi prodirale od baznog sloja do gornjeg sloja, usput sušeći svaki sloj u glatki, čvrsti završni sloj . 

Avon Fast Dry sprej za nokte - 25,90 kn

Image


Sprječava razmazivanje. Samo ga našpricaj na nokte i pričekaj 60 sekundi  - lak bi trebao biti suh.

essence kapljice za brzo sušenje laka za nokte Express Dry Drops - 16,90 kn

Image


Potrebno je dvije kapi da bi se prekrio jedan nokat. Dolazi u bočici s kapaljkom koja olakšava doziranje. Sadrži ulje slatkog badema.

Aveo sprej za brzo sušenje laka za nokte - oko 15 kn

Image


Transparentni sprej za brzo sušenje laka za nokte brzo suši lak za nokte i daje dodatan sjaj. Idealno i za zahtjevne dizajne noktiju u više od jednog koraka.

Douglas Nail Sprej za fiksiranje - 59,90 kn

Image


Suši i polira nokte kako bi se osigurala dugotrajna otpornost i sjaj. Nanesi lak za nokte, pričekajte 30 sekundi, drži udaljenost od 30 cm između noktiju i prskalice. Rasprši sprej za nokte i malo pričekaj.