Slavni hrvatski frizer Zvonimir Franić otkriva što ćemo nositi 2023.: "Bixie frizura je must have ove sezone“

Zvonimir Franić više od desetljeća uspješno vodi svoj frizerski salon te je postao jedan od najpoznatijih frizera na domaćem tržištu čije 'zlatne ruke' obožavaju i mnoge slavne dame. Upravo zato nam je Franić otkrio kakvi nas to trendovi očekuju u 2023.

franic.jpeg
Foto: John Pavlish

Frizeri su interpretirani kao umjetnici za zdrav i blistav izgled kose, a o tome svjedoči i njihova velika popularnost na globalnoj razini.  No, osim spretnih ruku, potrebno je odabrati prave proizvode i zadovoljiti kriterije klijentele što odlično zna Zvonimir Franić. Jedan od najpoznatijih frizera na domaćem tržištu, a kojeg obožavaju slavne dame poput Jelene Rozge ili Franke Batelić otkrio nam je koji nas trendovi očekuju u 2023. godini, ali i koji su mu poslovni planovi sada kada je proslavio više od 10 godina uspješnog poslovanja.

Kakvi nas trendovi u frizurama očekuju u 2023. godini?

Nova godina, novi trendovi. Ove sezone se ponovo vraćamo u prošlost. Rekonstrukcije popularnih frizura 90-ih ponovo su aktualne. Sve varijante bob frizura ponovno su “IN” kao i neke frizure koje nismo toliko navikli gledati do sada, a to je pixie cut u novom spoju s bob-om nazvan je BIXIE koji će biti jako popularan narednih mjeseci. Za fanove duže kose jako su popularni slojevi i postepeno šišanje, a na veliko se vraćaju sve varijante šiški. Ove se sezone odmičemo od zaglađenih frizura i sve više je prisutan grungy element, a to znači puno teksture i messy izgled kose.

Salon Franić preselio je na novu lokaciju, a fotografije novog interijera oduševile su sve one koji prate vaš rad. Što nas sve čeka u novom salonu?

Osim elegantnog interijera na koji sam izuzetno ponosan kako je realiziran, novi salon ima malu SPA oazu u kojoj će klijenti posebno uživati u ritualima njege kose koje smo za njih pripremili. Tu su i mnogi novi proizvodi, kao i neke nove frizerske tehnike te doista inovativan pristup njezi kose na kojem sam posebno dugo radio zajedno sa svojiim suradnicima.

Image
Foto: John Pavlish

Koliko je ovaj projekt trajao i koliko je bio zahtjevan?

Sam projekt uređenja je trajao nekoliko mjeseci, kako je bilo i predviđeno planom realizacije, no pripremni nam je period oduzeo nešto više vremena. Sama potraga za adekvatnom lokacijom, koja će zadovoljiti sve zahtjeve frizerske struke te pritom ostaviti prostora za dašak luksuza i elegancije koje sam želio u novom salonu bila je najteži dio posla. 

S kojim se preprekama suočava poduzetnik u Hrvatskoj?

Borba s administracijom i praćenjem zakonskih okvira izazov je svakom poduzetniku, primarno kreativne struke pa tako i frizeru. Srećom kako je moj posao rastao, angažirao sam tim ljudi koji se brinu za razne aspekte poslovanja, a koji nisu vezani uz samo frizerstvo, iako sam i nadalje u sve uključen. Biti poduzetnik je izazovno bez obzira na geografsko područje.

Image
Izgleda sjajno

Franka Batelić: Efektne čizme i kožna minica za prvi izlazak nakon rođenja kćerkice

Jedan ste od najpoznatijih frizera u Hrvatskoj te radite s mnogim poznatim damama. Na koji ste način gradili svoje ime?

Volim kreativni aspekt frizerstva pa su mi angažmani na projektima poput Eurosonga, zabavnih televizijskih emisija ili na koncertima doista uvijek bili inspirativni. Doživljavao sam ih kao priliku da se dodatno usavršim u tehnikama koje pokazuju moć kreativne i glamurozne transformacije kose. Tako su se dogodile brojne i dugogodišnje suradnje sa slavnim klijenticama. Radeći uvijek predano i strastveno, moje klijentice i moji klijenti prepoznali su kvalitetu mog rada.

Koji su sljedeći planovi, kada je posao u pitanju?

Frizerstvo je moja prva i najveća ljubav i sigurno ću se i dalje razvijati u tom smjeru, no ostavljam prostora i za druge mogućnosti. Segment njege kose, kao i cijela beauty industrija, u apsolutnom je zamahu te neprestano istražujem inovacije s tog područja.