Panda ili psić na ruci?

Razmišljaš o tetovaži? Inspiriraj se s ovim genijalnim mikro tetovažama

Ako voliš crtiće, ali i životinje, turski tattoo artist Ahmet Cambaz oduševit će te svojim stilom tetoviranja sitnih tetovaža. Sve saznaj u našem članku.

BeFunky-collage (1).jpg
Foto: @ahmet_cambaz

Instagram je društvena mreža koja nam je već nebrojeno puta pomogla da pronađemo genijalne umjetnike, brendove i beauty tajne u bespućima interneta, a sada smo otkrile i jednog jako posebnog istanbulskog tattoo artista koji nas je na prvu osvojio svojim preslatkim tetovažama.

Iako su nekoć tetovaže bile rezervirane za članove svjetskih bandi te su se tetovirale u vojsci ili pak zatvorima, srećom, ta su vremena davno minula, a mi danas možemo uživati u najljepšim i najženstvenijim mikro tetovažama na tijelu. Od watercolor tehnika pa sve do dottinga, tattoo art je posljednjih godina stvorio nove trendove u svijetu ukrašavanja tijela, no mi još nikada nismo vidjele stil kakav prakticira Ahmet Cambaz, turski tattoo artist specijaliziran za izradu životinjskih mikro tetovažica koje izgledaju kao da su izašle direktno iz animiranih filmova.

Image
Šareni i neobični uzorci

Nose se geometrijski uzorci. Evo naši high street favoriti

Pažljivo napravljene, s mnoštvom detalja i u konačnici apsolutno preslatke, Ahmetove tetovaže postale su hit na društvenim mrežama zbog svoje djetinje vedrine, ali i majstorske izrade u kojoj ništa nije prepušteno slučaju. Isprva je ovaj umjetnik tetovirao samo u crno-bijeloj tehnici, no s vremenom se odvažio i za uključivanje boja u svoje radove te je tako sam sebi uvelike proširio mogućnosti dizajna.

Pingvini, pande, psići ili pak morske životinje – sve ih možeš pronaći među ovim tetovažama, a za tetoviranje slične neodoljive „slikice“ na tijelu inspiriraj se u nastavku. Izdvojile smo deset najzanimljivijih radova ovog tattoo majstora.

Panda obitelj

Ova preslatka panda obitelj s balonima tetovirana je na podlaktici, a nas je oduševila svojom slatkoćom.

Jednorog s važnom porukom

Iako na prvi pogled Ahmetove tetovaže mogu djelovati malo djetinjasto, zapravo šalju lijepu poruku o tome kako je bitno nikada ne izgubiti dijete u sebi.

Leopard na gradi

Ono što nam se posebno sviđa kod ovih tetovaža je to što mnoge izgledaju kao da su na koži nacrtane školskim drvenim bojicama i time još više bude dijete u nama.

Odnos životinja i ljudi

Osim tetoviranja samih životinjskih likova, ovaj istanbulski tattoo artist jako često tetovira i predivne tetovaže koje govore o neraskidivoj sponi životinjskog i ljudskog svijeta.

Sjećanje na ljubimce

Česti motiv Ahmetovih tetovaža su i kućni ljubimci klijenata.

Crno-bijela estetika

Iako je danas većina njegovih tetovaža u šarenim bojama, ponekad se "zalomi" i neka u crno-bijeloj tehnici koja izgleda neodoljivo minimalistički i elegantno.

Raznolikost motiva

Ahmet tetovira likove it crtića i životinjskog svijeta, ali i bajkovite situacije koje izgledaju kao da su izašle iz slikovnica najboljih ilustratora.

Važne političke poruke

No, ispod slatke fasade često se mogu pronaći i poruke o ugroženosti životinja, rastapanju ledenjaka te ugrozi njihovih staništa.

Uvijek vesele maštarije

No, ono što je zajedničko svim Ahmetovim tetovažama je definitivno to da sve odišu vedrinom i razigranošću te nam vrate osmijeh na lice pri svakom pogledu na njih.

Vrelo inspiracije

Sve u svemu, možemo zaključiti kako su nas ove tetovažice oduševile svojom izradom, motivima i mikro veličinama. Razmišljamo da i sebi napravimo jednu sličnu.