Frizure koje ne poznaju rod

Bye, bye duga kosa: Kratke dječačke frizure hit su za nadolazeću sezonu

Žene se sve češće odlučuju za frizure koje brišu granicu između ženskog i muževnog, a u ovih šest smo se zaljubile

kratke-frizure.jpg
Foto: Pexels

Androgino šišanje u posljednje je vrijeme postalo ultimativni čin slobode izražavanja i sve se više žena odlučuje za frizure koje su se nekoć možda smatrale pretežito muškima, a danas mogu bez problema izgledati nevjerojatno ženstveno.

Image
Stilizirana fudbalerka

Mixie: 'drska' frizura rezervirana za prave frajerice

"Spolno neutralna frizura oslobađa se heteronormativnog ideala i prihvaća kosu kao alat da sebi dopustimo da budemo svoje autentično ja", za InStyle kaže Sara-Olivia Granberger, profesionalna frizerka i suvlasnica rodno neutralne tvrtke Hairrari LA u New Yorku i Los Angelesu.

Što se tiče onoga što se smatra androginom frizurom, istina je da svaka frizura može biti androgina, no Granberger smatra da je rodno neutralnija frizura kada se igra između kontrasta duge i kratke. "Ali možeš se odlučiti na uobičajenu dugu frizuru i učiniti je rodno neutralnom tako da nosiš muževniji stil ili obrnuto", dodaje ona.

Dakle, ako se želiš ošišati i za novu frizuru odabereš onu koja briše granicu između ženskog i muževnog, onda imamo nekoliko prijedloga za tebe. U nastavku smo izdvojile nekoliko kratkih dječačkih frizura koje odlično pristaju i ženama, a fotografije ti mogu poslužiti kao inspiracija za sljedeći posjet frizeru.

Fudbalerka

"Jedna od mojih omiljenih frizura za koju smatram da je prilično rodno neutralna je fudbalerka", kaže Granberger. Ove frizure koje su bile popularne u osamdesetima sada su se vratile, a Granberger ističe da je ovo odlična frizura ako se ne možeš odlučiti želiš li dugu ili kratku kosu - jer obuhvaća obje duljine.

Bixie

Bixie frizura bila je ogroman hit u devedesetima, a kao i svi dobri trendovi iz tog razdoblja, i ona se vratila. To je mješavina između pixie i boba, dvije klasične frizure i izgleda nevjerojatno na svim teksturama kose.

Buzz cut

Buzz cut nije izgled za one sa slabim srcem, ali ako si voljna dati mu priliku, rezultati su vrijedni toga. Frizura izgleda nevjerojatno moćno, a možeš ju "isfurati" i na vrlo ženstven način.

Asimetrični pixie

Svaka pixie frizura je androgena, ali ako želiš malo promijeniti stvari, odaberi asimetričnu pixie frizuru koja će tvom izgledu dodati duljinu i raznolikost.

Kovrčavi shag

Shag frizure su u posljednje vrijeme u modi jer imaju onu laganu, živu vibru. Ako imaš kovrčavu kosu, rezultati su ništa manje nego spektakularni jer takva kosa frizuri daje prirodnu teksturu i pokretljivost.

Bowl cut

Zanimljiva frizura na zdjelu koje se sjećamo kao djeca upravo je dobila veliku nadogradnju. To je popularna androgena frizura koja izgleda nevjerojatno na ljudima svih spolova. Samo ne zaboravi, najvažniji dio kod nošenja ovakve frizure je stav.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.